Microsoft chce cross-play pro Minecraft i na konzoli PS4

Jen se Sony zmínilo o cross-play na svojí konzoli, už se objevují další zájemci u tuto funkci.

Jedna z nejstahovanějších her moderní herní historie by si mohla postavit z kostiček malé můstky z PS4 na ostatní platformy. Microsoft projevil zájem o zavedení hraní mezi platformami s tím, že jednou z nich by byl Playstation.

"Věříme, že hráči si zaslouží možnost zvolit si, s kým budou hrát hry, které hrát chtějí. A vůbec by nemělo záležet na tom, že to znamená spolupracovat s ostatními na propojení her jako Fortnite a Rocket League, nebo umožnit prostě společné hraní v Minecraftu," tvrdí společnost.

"Snažíme se vždy volit rozhodnutí, která přinesu ještě větší požitek všem hráčům a rádi bychom přivedli PS4 hráče do našeho ekosystému Minecraftu. Zatím ale nemáme žádné oficiální oznámení," vyvrátil Microsoft, že by už snad mohla být dohoda na spadnutí.

Microsoft možná má se Sony spoustu neshod, ale ty se očividně začínají pomalu vytrácet v zájmu hráčů a toho, aby společnosti vypadaly v jejich očích dobře. Právě před pár dny tomuto nátlaku nakonec podlehlo i Sony, když oznámilo propojení platforem pro Fortnite. Doufejme, že je to první z mnoha her, které se této funkce dočkají.

Diskuze (1) Další článek: Herní agenda: říjnová smršť hitů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,