Microsoft promluvil o ceně HoloLens, má být vyšší než cena nových konzolí

HoloLens nakonec vyjdou na pěkný balík, budou stát více jako nové konzole.

Nejžhavější technologickou novinkou jsou v dnešní době bezesporu HoloLens - futuristické brýle od Microsoftu, které přenesou veškeré počítačové dění do prostor našeho obýváku. Po oznámení na Windows konferenci před několika měsící viselo ve vzduchu několik velkých otazníků a jeden z nich byl právě odpovězen samotným Microsoftem. Kolik budou HoloLens stát?

Šéfové společnosti se konečně rozhodli prolomit několika měsíční mlčení a prozradili, že cenová hladina tohoto produktu bude na úrovni ceny nových konzolí. Přesněji, bude o něco vyšší, nežli dnes stojí taková PS4 nebo Xbox One. Což znamená, že by se finální cenovka měla blížit takovému novému chytrému telefonu či středně výkonnému notebooku.

Na první pohled se to může zdát hodně, brýle od Microsoftu se nicméně liší v jednom podstatném detailu oproti konkurenci v podobě Oculus Riftu či Projectu Morpheus. HoloLens fungují jako samostatná jednotka, která nepotřebuje zapojení do PC pro plné fungování. Vše potřebné je totiž uvnitř těchto brýlí.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (4) Další článek: The Last of Us: Left Behind bude samostatnou hrou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,