Microsoft prý dělá 7palcový herní tablet Xbox Surface

Aktuálně se mají dolaďovat hardwarové specifikace, zařízení by mělo mít ARM a spoustu paměti.

Údajné specifikace herního zařízení Xbox Surface se objevily už v červnu, teď web The Verge přišel s tvrzením, že se na herním tabletu v Microsoftu skutečně pracuje. Potvrdilo jim to několik nezávislých zdrojů. Xbox Surface má mít uhlopříčku 7 palců, pravděpodobně poběží na speciálním ARM procesoru a nabídne rychlou paměť RAM určenou pro hry. Specifikace prý mohou být upraveny pro neoznámený Intel SoC (system on chip) a tablet se vytváří nezávisle na specifické hardwarové architektuře.

xboxsurface.jpg

Xbox Surface prý nepoběží na plnohodnotném systému Windows, ale bude stavět na speciálně upraveném kernelu. Tablet má nabídnout i klasické funkce, jako je třeba posílání vzkazů a tak podobně, nicméně jádrem by měly být hry. V aktuálním updatu Xboxu 360 byly přejmenovány hudební a video služby Zune na Xbox Music a Xbox Video, takže se dá předpokládat, že Xbox Surface bude stavět hodně i na poskytování multimediálního obsahu.

Microsoft nedávno výrazně zpřísnil bezpečnost v budovách, kde se pracuje na Xboxu, aby se zabránilo nechtěným unikům informací. Vše tak nasvědčuje tomu, že se usilovně pracuje na nové generaci konzole a herní tablet může být velkou součástí plánů Microsoftu. Na konkrétní informace si budeme muset počkat.

Zdroj: The Verge
Diskuze (9) Další článek: Han Solo, Žvejk, Obi Wan a jejich triky v Angry Birds: Star Wars

Témata článku: , , , , , , , , ,