Microsoft Store dostane podporu modů. Uspěje jako Steam Workshop?

Microsoft se inspiruje od Steamu a nabídne možnost modifikovat hry přímo v jejich aplikaci, kterou najdete na každém PC s Windows 10.

I když se to některé společnosti snažily v posledních letech změnit, tak je modifikování her stále doménou PC platformy. Aby to hráči měli zase o něco lehčí, tak budou moci hry pořízené na Microsoft Store upravovat přímo skrz jejich obchod. 

Této novinky si všiml redditor s přezdívkou Pycorax. Popisek složky "ModifiableWindowsApps" najdete i na oficiálních stránkách Microsoftu. Vypadá to, že chtějí modifikace protlačit především do vlastních her. Samozřejmě ale nebudou chybět i tituly od jiných vydavatelů. Stále to bude hlavně na vývojářích, jestli podporu modů na Microsoft Store umožní. 

mody.png

Může se to tvářit jako velká novinka, ale ve velmi podobném stylu už několik let funguje na Steamu Workshop, ze kterého si stačí vybrat modifikaci, počkat na její stažení a není třeba řešit nic dalšího. U každé hry, která Workshop podporuje, se během pár kliknutí dostanete ke stovkám modifikací. Microsoft Store má ale na jednu stranu tu výhodu, že si jednoduše budete moci modifikovat i hry, které jsou dostupné v Game Passu. 

Kdy přesně se podpora modů skrz Microsoft Store chystá zatím nevíme. 

Diskuze (1) Další článek: Gears 5 vám dovolí nakoupit postavy do multiplayeru za reálné peníze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,