Microsoft začíná nabízet brýle HoloLens vývojářům

Virtuální realita je dnes jedním z předních témat na poli technologie a i když Oculus Riftů se dnes chystá celá řada, Microsoft se na to podíval krapet jinak. Své chystané brýle HoloLens momentálně začíná nabízet vývojářům s tím, že dorazí již v prvním čtvrtletí tohoto roku.

Bohužel, podmínky přihlášení prozatím zní následovně - musíte být vývojáři z USA (včetně Puerta Rica) nebo z Kanady, což bohužel odřezává Českou republiku. Další podmínkou je i členství v programu Windows Insider. Trochu drastičtější je prozatímní cena, která se pohybuje na 3000 dolarech... no snad před oficiální distribucí běžným uživatelům drasticky klesne.

Zajímavější je ale to, co Microsoft podotýká na závěr. Hledá zejména uchazeče s co nejoriginálnějšími nápady, kteří by pomohli vybudovat zářivou budoucnost holografickým technologiím. Není to sice nic překvapivého, každopádně představa, co Microsoft se svým zařízením přinese, je přinejmenším velmi nadějná. Již od prvnotního oznámení HoloLens víme, že to bude zařízení s mnohonásobným využitím včetně her, ze kterých se nám na E3 příjemně prezentoval Minecraft.

Kdy vyjde výsledná verze a kolik budou HoloLens stát je zatím ve hvězdách. Původně se očekávalo, že HoloLens vyjdou společně s Windowsem 10. Pro bližší informace doporučujeme zajít na oficiální stránky.

Diskuze (4) Další článek: Autor svérázné hry Her Story kutí druhý díl

Témata článku: , , , , , , , , ,