Microsoft zahájil nábor beta testerů pro svou novou multiplayer akční hru

Nedávno jsme přinesli informace o připravované online strategii MultiPlayer BattleTech: 3025. Na stejně vratkou plošinu se vydává i Microsoft se svojí akční hrou nazvanou prostě a jednoduše – Allegiance.
Nedávno jsme přinesli informace o připravované online strategii MultiPlayer BattleTech: 3025. Na stejně vratkou plošinu se vydává i Microsoft se svojí akční hrou nazvanou prostě a jednoduše – Allegiance.

Na oficiálních stránkách této hry se můžete zaregistrovat mezi 3000 beta testerů, které Microsoft od 13. prosince shání. Pokud máte zájem, radím neváhejte a spěchejte, protože o hře se v zasvěcených kruzích poměrně dost šeptá. Přestože hra podle popisu připomíná spíše simulátor, všude se o ní píše jako o akční hře.

V barvách jedné ze tří civilizací budete moci pilotovat a podle svých představ upravovat (!) různé druhy vesmírných plavidel – od stíhaček až po obrovské bitevní koráby. Celkem by v nabídce mělo být 36 lodí. To však zdaleka není všechno – na větších lodích budete moci zastávat místa různých členů posádky, tzn. například předního střelce, střelce ve věži, navigátora, palubního inženýra či velitele lodi.

Vesmírná stanice tak trochu připomínající hru HomeworldZacílit, zaměřit, PAL...

Ostatní členy zřejmě nebude simulovat počítač, ale na jejich místech budou sedět skuteční hráči ze všech koutů světa. Výsledek boje tedy nebude záviset pouze na Vás, ale na souhře všech členů posádky. Hodně bude záležet i na schopnostech velitele, jak dokáže řídit svou loď a vydávat rozkazy jednotlivým členům. Při takových představách si našinec s dial-up připojením může jenom povzdechnout nad pomalostí našich linek, které pravděpodobně znemožní aktivnější účast v takových hrách, a zanadávat na Český Telecom.

Nádherná je představa padesáti vesmírných korábů náhle přepadených několika stovkami daleko menších, ale mrštnějších stíhaček. Při takovém snění většina z nás nevypustí z hrdla nic jiného než slastné „aaach“ :-). Přesně takové situace by nová hra měla umožňovat a pokud se jí již teď nemůžete dočkat, zkuste výše zmíněný beta testing nebo si počkejte na jaro příštího roku, kdy by se hra měla objevit na pultech obchodů.

Hra bude obsahovat i strategický prvek – zmíněné velitelské funkce, vývoj technologií a omezené zdroje.

Za zmínku rozhodně také stojí ozvučení celé hry, které bude pochopitelně třírozměrné. Slyšet by měly být i takové detaily jako nárazy asteroidů na plášť lodi a praskání ve štítech okolo vašeho plavidla po zásahu některým z nepřátel.

Vesmírná loď z pohledu takřka blízkéhoTakto probíhá managing vaší stanice

Hru bude možné hrát přes herní server Microsoftu – Zone, případně přes další desítky nezávislých serverů na celém světě. Z toho plyne jedna poměrně zajímavá skutečnost, kterou zatím bohužel nemohu potvrdit, ale pravděpodobně tomu tak bude – jediným finančním výdajem bude investice při koupi hry, nebude tedy patrně nutné platit žádný měsíční poplatek. Vycházím z poznatku, že přes server Zone se nehrají žádné hry s pravidelně se opakujícími platbami. To je jistě velmi sympatické. Ale budoucnost většiny online her nevidím tak růžově, spíše se přikláním k názoru, že pravidelný měsíční poplatek se stane standardem.

Na závěr maličká úvaha a námět pro Vaše komentáře: Domnívám se, že většina online her, které tu jsou, jaksi předběhly svou dobu. Ačkoliv ve světě je stále nejčastějším způsobem připojení na internet telefonní linka s modemem, datový tok, který je potřebný pro opravdový požitek z online hraní, je daleko za jejími možnostmi. Může nás utěšovat jedině fakt, že situace se bude jenom zlepšovat :-).

Diskuze (1) Další článek: Rally Championship

Témata článku: , , , , , , ,