Minecraft Earth je novou mobilní hrou, kde budete tvořit v rozšířené realitě

Microsoft konečně ukázal chystanou novinku ze světa Minecraftu. Půjde o mobilní hru z rozšířené reality s příchutí Pokémon GO.

Minulých pár týdnů se v Microsoftu neslo v duchu kulatého desetiletého výročí fenoménu jménem Minecraft a ve vzduchu se vznášelo oznámení novinky, které jednu z nejoblíbenějších her udrží na výsluní v průběhu dalších let. Teď konečně víme, co Microsoft kutil. Minecraft Earth bude mobilní hra využívající dnes populární rozšířenou realitou, která se svým principem má podobat fenoménu minulých let v této kategorii - Pokémon GO. Obří značka, která právě čerstvě oznámila, že už prodala 176 milionů kopií a stala se nejprodávanější hrou historie, se tak i nadále rozrůstá a neplánuje zpomalovat.

Vše funguje na principu viditelnosti herních předmětů a postav ze světa Minecraftu přímo ve světě kolem vás, samozřejmě pomocí displeje mobilního telefonu. Místo lovení příšerek ale bude vaším úkolem běhat po sousedství a hledat různé materiály a kostičky, ze kterých budete moci stavět na nejrůznějších místech v reálném světě. Jakmile posbíráte potřebné materiály, bude prý každý rovný povrch nabízet možnosti stavění. Můžete se i spojit s ostatními hráči a společnými silami vytvářet nejrůznější stavbičky, které potom v životní velikosti přidáte do skutečného světa. Celkově by se herní mechaniky měly velmi podobat tomu, jak fungují v Minecraftu, který zná celý svět. Jen ho propojí se světem naším a přidá spolupráci s kamarády. 

minecraft-earth-key-art-153214-1781x1282.jpg
Chcete si postavit na zahrádce zámek ale sousedovi se to nelíbí? Žádný problém!

Další informace slíbil Microsoft zveřejnit již brzy a pokud patříte mezi nedočkavé fanoušky Minecraftu a chtěli byste si hru osahat co nejdříve, budete mít také možnost přihlásit se do uzavřených beta testů. Testování má začít koncem léta a těšit se mohou uživatelé zařízení podporujících rozšířenou realitu na operačních systémech Android a iOS. Pro obě platformy bude hra free-to-play, stejně jako Pokémon GO. Navíc nemá ani obsahovat lootboxy. Zkusíte novou formu hraní Minecraftu?

Že nemáte inspiraci, co stavět? Podívejte se do naší hutné galerie, která vám pomůže se rozhodnout, co bude jako první. Vídeň? Paříž? Nebo snad New York v obýváku?

 

Diskuze (2) Další článek: Pán Prstenů: Putování po Středozemi - vzhůru na výpravu (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,