Minnesota tlačí zákon na ochranu dětí

Prostřednictvím státní petice se americký stát Minnesota snaží zvrátit zrušení svého zákona na ochranu dětí před hrami pro dospělé. Pokud se snaha podaří, bude zamítnutí ještě jednou projednáno před celým senátem ústavního soudu.

Před nějakou dobou jsme vás informovali o několika pokusech amerických zákonodárců na úrovni jednotlivých států o vytvoření zákonů, pomocí nichž by se dalo zabránit prodeji her pro dospělé dětem a mládeži. Zákony byly zrušeny ústavním soudem, ale stát Minnesota se stále snaží rozhodnutí zvrátit. Zástupci státu vytvořili petici za změnu rozhodnutí, která však nebyla vyslyšena tříčlenným sborem soudců, i když její argumenty byly uznány za platné.

Výsledkem je další petice, která si žádá jednání celého oddělení soudců ústavního soudu namísto menší tříčlenné komise. Protistrana, organizace Entertainment Software Association, má nyní čas do začátku příštího týdne k vyjádření se k celé věci, jinak dojde o obnovení jednání o zrušení celého zákona. Jen pro informaci, zákon měl vcelku kuriózní metodu, jak zabránit nákupu her dětem, když právě kupujícím hrozila pokuta ve výši pětadvaceti dolarů (asi čtyři sta korun) pokud by se pokusili si nějakou jim nepříslušející hru koupit. Přitom hra samotná stává v případě konzolových titulů klidně i dvakrát tolik.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (2) Další článek: Red Orchestra hlásí další modifikace

Témata článku: , ,