MMO Wildstar připomíná mix Star Wars a WoW. A líbí se nám. (dojmy z GC)

NCsoft oznámil nové sci-fi MMORPG Wildstar a my si ho i zahráli.

NCsoft, známí tvůrci MMO her jako Lineage, či Guild Wars, slibovali odpíchnout letošní Gamescom ohlášením nové hry. Očekávali jsme tradiční tiskovku, spoustu reklamních řečiček a CG trailer. Což o to, dočkali jsme se všeho, ale docela nás překvapilo, že hra byla na stánku hratelná ještě před začátkem tiskovky. Jak už víte, jmenuje se Wildstar a jedná se o sci-fi MMO od studia Carbine. Podrobnosti o hře čekejte později, protože máme domluvenou prezentaci a následně i rozhovor. Nicméně když už byly k dispozici stojany s hrou, nechal jsem řeči vývojářů poslouchat kolegy a otestoval jsem si hru pěkně na vlastní ruce.

wdstr_screen_007.jpg wdstr_screen_008.jpg

Ukázka byla limitovaná na čtyřicet minut, k dispozici byly tři rasy a jen dvě herní cesty – průzkumník a voják. Volba padla na člověka/vojáka vládnoucího dvěma pistolemi a pomáhajícího si kouzly (teleportace, omráčení…).

Wildstar nehodlá bořit klasické MMO základy, tedy co se týká ovládání

Hra se rozjela krátkou scénou, kterak medik oživuje mého hrdinu v troskách havarované lodě. Na první pohled je jasné, že Wildstar nehodlá bořit klasické MMO základy, tedy co se týká ovládání. Postavu vidíte pěkně z pohledu třetí osoby a hra se ovládá prakticky stejně jako World of Warcraft, či spousta dalších aktuálních her. Zajímavě však působí prostředí – planeta Nexus, na které jste havarovali, mixuje starobylou technologii s exotickými stvůrami a celé to balí do cartoonové/stylizované grafiky, připomínající už zmíněný World of Warcraft, nebo aktuální Star Wars: The Old Republic.

VIDEO: 4811 'WildStar - Trailer'

První úkoly jsou klasické, ale sympaticky pestré, zachraňujete ostatní přeživší, sbíráte rozházené bedny se surovinami a masakrujete domorodou faunu. Protože jsem kdesi v severní zasněžené oblasti zmítané divokou vánicí, nepřekvapí variace na yettiho, ani podivní krystaličtí obři. Potěšily drobnosti jako vypilované zadávání questů v podobě jednoduchých komiksových bublin.  Super je možnost přijmout a odevzdat některé questy prostřednictvím komunikátoru a nemuset běžet k zadavateli.

wdstr_screen_003.jpg wdstr_screen_004.jpg

Zajímavě působí herní cesty, které slibují Wildstar hodně odlišovat od konkurence. Podrobněji se o nich dozvíte v preview, co se týká vojáka, ten má možnost aktivovat public questy s bráněním se vlnám protivníků (v druhém případě jsem chránil civilisty, ale princip je stejný – vymlátit všechny zrůdičky).

Wildstar na první zahrání nijak nešokuje, působí jako vypilované současné MMO, které si bere nápady od konkurence a doplňuje je vlastními střípky

Zmínit musím fázování, jeden z prvních questů spočíval ve sbírání krystalů, abyste následně aktivovali starověkou věž ovládající počasí a zastavili otravnou vánici.

wdstr_screen_009.jpg wdstr_screen_010.jpg

Wildstar na první zahrání nijak nešokuje, působí jako vypilované současné MMO, které si bere zajímavé nápady od konkurence a doplňuje je vlastními střípky, jako je například možnost v boji uskakovat před některými útoky, či systém achievmentů, kdy v průběhu mlácení potvor vyskočí výzva k zabití dalších pěti oblud v limitu tří minut. To boje hodně zpestřuje a Wildstar se díky tomu velmi příjemně hraje, což mně v kombinaci se zajímavým světem i tak docela stačilo. Nicméně hra má v zásobě celou řádku slibných prvků, které ji mohou vyzdvihnout nad konkurenci, o těch ale až v brzkém preview.

Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Carbine Studios | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 3. června 2014
  • Zajímavý svět
  • Housing
  • Skvělý humor
  • Nabušený obsah
  • Absence dabingu
Diskuze (3) Další článek: Jak na tom bude Battlefield 3 s co-opem?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,