Modifikační koutek – Fifa a PES pokořeny

Ať žije International Online Soccer Source pro Half-Life 2! Tedy, asi jsem se nechal poněkud unést, nicméně přiznejme si – kolik konverzí snažících se o převlečení klasické střílečky do roucha fotbalového brázdí světem? Správně, jedna. A tu vám právě, společně s dalšími modifikacemi, přinášíme.

Half-Life 2 - International Online Soccer Source

Tak tohle je opravdová multiplayerová perla. Kdo by si kdy dokázal představit Half-Life 2 v podání fotbalového simulátoru? International Online Soccer Source je neotřelou modifikací, které sice k dokonalosti ještě něco chybí, nicméně i přesto jde o ojedinělý a zábavný kousek zasluhující pozornost všech majitelů Half-Life 2. K dispozici je mimo jiné jak verze pro Windows, tak i Linux.

Download: International Online Soccer Source (100 MB)
Homepage: http://www.iosoccer.com/


C&C: Tiberium Wars: Retarded 2.8

Retarded je poměrně obsáhlá modifikace, u fanoušků Tiberium Wars rovněž i dosti oblíbená, o čemž ostatně svědčí i získané hodnocení devět bodů z deseti na moddb.com. Co ale do hry vlastně přináší? Především zasahuje do jednotek, budov a dalších mnoha aspektů jednotlivých národů ve hře, přidává nové a často i zásadní funkce, jejich výčet by ale při konkretizaci vydal na celou knihu. K vidění je mimo jiné i video, které přikládáme níže.

Download: Retarded (10.58 MB)
Homepage: http://cncretarded.com/


Quake 4: HardQore

V jednom z předchozích dílů Modifikačního koutku jsme již na HardQore modifikaci upozorňovali. Tato konverze předělává původní hru Quake 4 do „dvojrozměrné“ podoby á la Duke. Před pár dny se přitom objevil na světlu světa patch upravující pár více či méně zásadních věcí. Takže pokud HardQore zrovna hrajete, určitě si záplatu 1.4.2 nenechte ujít. A kdo z vás o tomto modu nevěděl, ať si jej určitě vyzkouší.

Download: HardQore
Homepage: http://hardqore.planetquake.gamespy.com/


Diablo 2: Lord of the Destruction - Zy-El: Trial by Fire

Modifikace vytvořená od zarytého fanouška Diabla 2 jistě potěší všechny příznivce této takřka nesmrtelné RPG. Zy-El: Trial by Fire si bere na ostří nože zejména úpravy jednotlivých charakterů, jež se například týkají postupování na další úrovně (jako maximum autor udává až deset tisíc levelů).  Nutno ale podotknout, že konverze funguje pouze na verzi okořeněné datadiskem Lord of the Destruction s patchem 1.09d. Více infa na níže uvedeném odkazu k moddb.com.

  

Download: Zy-El: Trial by Fire (208 MB)
Homepage: http://zyel.planetdiablo.gamespy.com/
Info:
http://www.moddb.com/mods/1929/zy-el-trial-by-fire/downloads


Half-Life – BuzzyBots

Roztomilých a ztřeštěných modifikací není nikdy dost, a dvojnásob to platí o těch povedených. BuzzyBots je přitom oním pověstným šafránem, jehož je vždy nedostatek. A zároveň balzámem na duši všem těm, co hledají netradiční konverze, byť i pro postarší hry.

  

Download: BuzzyBots (12 MB)

 

Diskuze (2) Další článek: Demigod až příští rok

Témata článku: , , , , , , ,