NAOSTRO: Ptejte se Karla Papíka, tvůrce hry Cold War!

Karel Papík je již po několik let významnou osobností české herní scény – pamětníci jej znají coby bývalého šéfredaktora magazínů Score a GameStar, v současnosti je spolumajitelem firmy Mindware Studios a zároveň tvůrcem nadějné špionážní akce Cold War. V dalším dílu našeho cyklu NAOSTRO mu tak můžete položit libovolný dotaz týkající se dosavadní kariéry i zákulisí herního průmyslu.

Cyklus Čtenáři Naostro (nově s názvem NAOSTRO) se od září vrátil na stránky Doupěte a vy jste tak již měli jedinečnou možnost vyzpovídat Pavla Mondscheina (redaktora magazínu GameStar), Michala Aclera (šéfredaktora serveru PlnéHry.cz) i pana Jaroslava Pavlíčka (CEO firmy Cenega Czech a generálního ředitele Cenega Publishing). Ani v další týden letošního roku nebudete ošizeni o možnost pokládat dotazy zajímavé osobnosti herní scény. I nadále vám tak každých čtrnáct dní nabídneme jednu osobu, které pak můžete položit libovolnou otázku. Z dotazů vybereme maximálně 20 až 25, na které osobnost odpoví. Nejde tedy v žádném případě o jednoduchý chat - vše se nese v duchu klasického rozhovoru - odpovědi jsou tedy promyšlené, věcné a delší, než na jaké jste zvyklí u běžného chatu. Interview je plně ve vaší režii a záleží jen na vás, jak bude výsledný čtenářský rozhovor vypadat!

A komu můžete své dotazy pokládat tentokrát? Naše pozvání přijal Karel Papík, jedna z nejznámějších osobností české herní scény. Karel, stejně jako mnozí další z nás, prošel ve svém mládi hned několika vzdělávacími instituty – vše započalo v letech 1979-1985 studiem na ZŠ Uhelný trh, kde se stal součástí vybrané společnosti speciální experimentální třídy se zaměřením na matematiku a fyziku. Další kroky v touze po vzděláním jej zavedly na gymnázium a později také na Vysokou školu ekonomickou se specializací na marketing, management, psychologii a didaktiku.

Karlův profesní růst a kariéra v herním průmyslu se traduje do počátku devadesátých let minulého století, kdy působil coby spoluautor a spolumajitel Dračího Doupěte nakladatelství Altar Interactive. Jeho návrat na herní scénu byl vskutku působivý – coby šéfredaktor časopisu Score se stal navždy nedílnou osobností české herní komunity, v letech 1998 – 2000 poté působil v pozici šéfredaktora a manažera konkurenčního GameStaru. Poslední zastávkou v jeho kariéře herního novináře se stalo působení pro internetový magazín GameZone.cz, který v roce 2001 opustil s jasným cílem – založit herní studio a naplno se věnovat tvorbě počítačových her. Ve stejném roce tak vznikla firma Mindware Studios s.r.o., jejímž spolumajitelem a výkonným ředitelem Karel Papík je a která již po dlouhé měsíce pracuje na nadějně vypadající špionážní akci Cold War – pokud jste snad o ní doposud neslyšeli (a tom si dovolím skromně pochybovat), neváhejte a přečtěte si naši novinku či navštivte internetové stránky hry na adrese http://coldwar.mindwarestudios.com/. Ke Karlovým aktivitám pak mimo jiné patří či patřila také participace na televizních pořadech Zavináč, Škola Internetu, GamePage atd.

Představení našeho dnešního hosta je u konce. Jak je však nepochybně jasně patrné ze stručného životopisu, ptát se je opravdu na co – v dnešním virtuálním kotli tak můžete Karlovi Papíkovi pokládat dotazy týkající se zákulisí práce pro herní magazíny a především pak také veškeré otázky o připravovaném výtvoru Cold War. Jako vždy, i tentokráte znění otázek záleží jen pouze na vás samotných – na jejich vložení do diskusního fóra máte čas do soboty 1. listopadu do 17:00 a celý rozhovor by se měl (pokud vše půjde podle plánu) na Doupěti objevit příští čtvrtek 6. listopadu.

Diskuze (17) Další článek: Nové scénáře, objekty i zvířata pro Zoo Tycoon

Témata článku: , , , , , , , , , ,