NAOSTRO: Ptejte se Zdeňka Polácha, známého novináře i podnikatele

Donedávna byl synonymem pro herní webzin BonusWeb. Svoje dítě však v velkému překvapení všech před několika měsíci opustil a pustil se do obchodování. Vlastní firmu specializující se na prodej zboží přes internet a plánuje dále investovat do herního průmyslu. Zdeněk Polách alias Vreco. Jen tento týden na Doupěti mu můžete položit jakoukoli otázku.

Ačkoliv doba, ve které se pohybujeme, je plná neustálých změn, přeci jen se pár věcí zdálo vždy jasných. Poslední reportáž v Televizních novinách se zvířátky, ženský basketbalový tým Žabovřesk dominující české nejvyšší soutěži a také Vreco coby šéfredaktor známého herního serveru BonusWeb. Jenže jak už to bývá, čas od času se jistoty rozpadnou v prach.

Ne, zvířátka to nebyla, jedno z překvapení letošního jara byl odchod Zdeňka Polácha z vydavatelství Mafra, kde z vyšší funkce dohlížel na magazín, jenž sám stvořil. Od jeho odchodu uplynul nějaký ten měsíc a jelikož Vreco na henrí průmysl nezanevřel, rozhodli jsme se jej opět pozvat do Čtenářů NAOSTRO, tentokrát však více z pozice obchodníka a manažera.

Jako vždy můžete našemu hostovi položit jakoukoli otázku k věci anebo jen co vás osobně zajímá. Z vašich dotazů (jež můžete zadávat do diskusního fóra pod článkem) vybereme maximálně 20 až 25 nejlepších, na které osobnost odpoví. Nejde tedy v žádném případě o jednoduchý chat - vše se nese v duchu klasického rozhovoru - odpovědi jsou tedy promyšlené, věcné a delší, než na jaké jste zvyklí u běžného chatu. Interview je plně ve vaší režii a záleží jen na vás, jak bude výsledný čtenářský rozhovor vypadat!

Kdo je dnešní host?

Zdeněk Polách, narozen v roce 1981, vystudoval Integrovanou střední školu dopravy a cestovního ruchu v Krnově. V roce 1996 se stal externistou týdeníku Region, po maturitě (v roce 1999) pak v tomto periodiku nastoupil jako redaktor a fotograf. V říjnu 1998, v maturitním ročníku střední školy, Vreco založil "pro svoji zábavu" herní časopis BonusWeb.cz, který se časem proměnil v herní portál a dnes patří k nejnavštěvovanějším herním serverům na českém internetu.

Ten v lednu 2001 úspěšně prodal společnosti MAFRA a.s., kde od října 2001 do března 2004 působil jako šéfredaktor technického zpravodajství. Na jaře 2004 založil se dvěma společníky firmu Expres
Stores s.r.o., která se zaměřuje na prodej zboží přes internet, a kromě toho plánuje zhodnotit své zkušenosti a prodejem nabyté peníze investicí do českého herního průmyslu.

Jako obvykle nehodláme směr, jakým povedete rozhovor, nijak omezovat. Můžete se ptát na vzpomínky na BonusWeb, práci ve známém vydavatelství nebo pohled na herní branži z pohledu prodejce. Do výsledného rozhovoru vybereme ty nejzajímavější a nejkonkrétnější otázky. Uzávěrka vašich dotazů (vkládejte je do diskuzního fóra pod článkem) je v sobotu 12. června v 17:00.

Diskuze (9) Další článek: Připravuje se Jagged Alliance 3D, JA 3 a Disciples 3

Témata článku: , , , ,