Našli jsme 7 velkých herních projektů, které zklamaly na plné čáře

Ne vždy se podaří naplnit velká očekávání hráčů. Přinášíme sedm největších zklamání posledních let.

Před pár dny jsme zaměřili svou pozornost na několik titulů, od kterých se v době vývoje příliš nečekalo, přesto dokázaly ve finále překvapit. Dnes to bude o něco smutnější, budeme se totiž věnovat těm hrám, do kterých herní komunita a recenzenti vkládali až příliš velké naděje na to, aby mohly být naplněny. Zjednodušeně řešeno, představíme několik her uplynulé generace, které rozhodně nedopadly dle očekávání.

Fallout 76

Jednou z nejdiskutovanějších her posledních let, myšleno v tom negativním smyslu, byl jistě Fallout 76 vývojářského týmu Bethesda. Ten se stal krátce po svém vydání naprosto ukázkovým a zároveň odstrašujícím příkladem zpackaného projektu a hry, která ani přinejmenším nedokázala naplnit očekávání hráčů.

8b3626bfbd8047bc80d5f0f3640dc508.jpgFallout76_Park_FULL.jpgFallout76_Vault76_FULL.jpg
Fallout 76 se stal obrovským zklamáním

A to musíme brát v úvahu skutečnost, že nebyla vzhledem k odklonu od původní filozofie her tak velká, jako by byla v případě klasického pokračování. Jenže naklonění k multiplayerové hratelnosti se rozhodně nestalo tím zásadním problémem Falloutu 76. Hráči, byť mírně zklamaní, přesto natěšení, očekávali vydařený a akcí napumpovaný online hit ze světa milovaného Falloutu. Dočkali se však naprosto kardinálně zmršeného pokusu o revoluční posun již zaběhlé značky. K tomu navíc ještě sérii neskutečně amatérských přešlapů jako z grotesky vystřižených.

Tak předně to byl totálně promarněný potenciál celého projektu spojený s otřesnou hratelností a sérií neodpustitelných bugů. Jenže to byl stále jen začátek celé tragédie, která v následujících měsících srazila studio do kolen. Jistě si vzpomínáte na řadu afér, který jsou s titulem, respektive celou Bethesdou spojeny. Zmiňme například nefungujícího herního klienta, úniky citlivých dat hráčů, tajnou a zakázanou místnost, kde si vývojáři odkládali budoucí předměty. Dále potom svět pobavila aféra týkající se plesnivějících sběratelských helem, který musely být stahovány z prodeje. Památná je též bag-gate aféra týkající se speciální sběratelské edice, která měla původně obsahovat luxusně vypadající plátěnou tašku. Ta byla však dle vývojářů drahá na výrobu, proto byla nahrazena levnější alternativou. Ta však měla s původní ideou společného jen pramálo.

Inu Fallout 76 zklamal ve všech směrech a vývojáři si vybrali smůlu na dlouhé roky dopředu. Nelze upřít postupné vyladění, ta hořká pachuť v ústech však zůstane navždy.

Diskuze (23) Další článek: Herci z Metal Gear Solid jsou opět pohromadě, chystají tajný projekt

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,