Naughty Dog se bojí přechodu na next-gen konzole

Jedna věc je vyvíjet hry, druhá pak naučit se pracovat s daným hardwarem.

Naughty Dog se obavami z nové generace konzolí rozhodně netají. Vývojář sice patří mezi těch několik vyvolených, kteří dokáží z PS3 vymačkat maximum, k tomu jim však vedla dlouhá a trnitá cesta. A právě toto je čeká znovu s PS4.

"Ten nadšenec ve vašem nitru se vždy těší na blýskavou novou hračku," řekl co-president studia, Evan Wells, potom, co next-gen konzole označil za dvousečnou zbraň. "Pak ale pomalu začne vystrkovat růžky praktická stránka věci: bude to znamenat spoustu tvrdé práce."

"Když pracujete s novou technologií, musíte každý den dřít, postupujete pomalu a hlavně musíte dodržovat určitý přístup k věci a musíte být v tom správném duševním rozpoložení. A to není pro každého."

Přestup z PS2 na PS3 byl pro Naughty Dog noční můrou. "V té době zažil Naughty Dog své černé dny, každý týden jsme ztráceli klíčové lidi - někteří to prostě nedokázali snést. Je to těžké a my do toho určitě jdeme bez růžových brýli na nose."

Naughty Dog v současnosti pracuje na PS3 exkluzivitě The Last of Us, postapokalyptické hře kladoucí velký důraz na příběh a emoce.

Zdroj: Eurogamer
Diskuze (1) Další článek: Odhad: Old Republic hraje 1,5 mil. lidí

Témata článku: , , , , , , , , , ,