PC | Téma

Nejočekávanější PC hry roku 2009

Je tu nový rok a s ním i mnoho nového. Co všechno si na nás vývojáři připravili? Přinášíme vám pořádnou nálož nejočekávanějších her pro PC.
Kapitoly článku

Mnoho lidí si dává o kouzelné půlnoční hodině nejrůznější předsevzetí. Očekáváme od nich něco nového, nějakou změnu či posun k lepšímu. A nutno říct, že herní svět se od této myšlenky nijak neliší. I letos, tak jako každý rok, se můžeme těšit na skvělé novinky, které chytí za srdce nejednoho hráče. My jsme pro vás vybrali ty nejočekávanější tituly a v uceleném přehledu vám přinášíme soubor více než pětadvaceti skvělých her. Tak tedy směle do toho. Herní nálož roku 2009 začíná.

PS: V diskuzi pod článkem můžete uvést hru, která je tou vaší nejočekávanější a chybí v tomto seznamu.

Adventury

Alan Wake

Homepage: http://www.alanwake.com/
Preview, X06 Dojmy

 

V této dlouho odkládané 3rd person akční adventuře si ozkoušíme roli spisovatele a tvůrce mnoha bestsellerů - Alana Wakea. Tajemství jeho úspěchu však tkví v hrůzostrašných nočních můrách, z nichž čerpá inspiraci a jež jsou zároveň součástí jeho velkého utrpení. A právě v této hře se v americkém městečku ve státě Washington stanou jeho noční můry skutečností. Čeká nás rozlehlý herní svět a spousta akčních misí se skvělým nádechem adventury. Připravte své mozkové buňky. Doufajme, že rok 2009 bude tím vyvoleným, kdy hra konečně dorazí na naše monitory.

VIDEO: 473 'Alan Wake - trailer'


Gray Matter

Homepage: www.graymatter-game.com/

graymatter_01.jpg graymatter_02.jpg

Ve slibné adventuře od známé Jane Jensen, jež má na svědomí i populární sérii Gabriel Knight, si prožijete příběh hned dvou postav. A sice půvabné začínající kouzelnice Samanthy Everett a neurobiologa Dr. Davida Stylese. Ten se po smrti své manželky uzavřel a tráví svůj život na venkovském sídle. Zde jej však brzy navštíví již zmiňovaná Samantha a než se naděje, stane se jeho společnicí. Poté, co získá na Oxfordské univerzitě šest testovacích subjektů, se však začnou dít divné věci. Doktora totiž navštíví jeho zesnulá manželka a celé věci je třeba přijít na kloub. V tomto značně psychologickém počinu, jenž se pozastavuje nad rozličnými myšlenkami reálného světa, si zahrajete za obě postavy, při nichž svůj mozek mnohokrát zapotíte v nejrůznějších hádankách. Dočkat bychom se mohli již v březnu tohoto roku.

Runaway: A Twist of Fate

Homepage: www.runaway-thegame.com/

runaway_01.jpg runaway_02.jpg

Pakliže jste si oblíbili předchozí dva díly nádherně zpracované hry od Pendulo Studios, následující zpráva vás jistě potěší. V průběhu prvního čtvrtletí letošního roku bychom se mohli dočkat již druhého pokračování. Minulý díl skončil poněkud otevřeně a nastolil mnoho nevyřešených otázek. Mnozí doufají, že právě v třetím díle nalezneme odpověď. Jak se však zdá, novinka dějově nebude mít s předchozím dílem příliš mnoho společného. Nuže necháme se překvapit. Adventura by to však měla být skvělá.

Akce - FPS

ArmA 2

Homepage: http://www.arma2.com/

80608_arma-2.jpg 80610_arma-2.jpg

Pokračování ArmA: Armed Assault bylo oznámeno už v roce 2007 na Games Convention v Lipsku. Dlouhá léta čekání se konečně vyplatila, neboť bychom se s trochou štěstí mohli dočkat vydání za necelé tři měsíce. Příběh ArmA 2 nás zavede do roku 2009, kdy ve fiktivní post-sovětské zemi Chernarus zuří občanská válka. Již tradičně se ujmete pětičlenné speciální jednotky amerických mariňáků, kdy se vydáte zajistit stabilitu a zachránit co nejvíce lidských životů. V průběhu hraní si budete moci zvolit z jedné z pěti stran konfliktu a přidat se k ní. Zkrátka, je rozhodně na co se těšit.

VIDEO: 846 'ArmA 2 - trailer'


Bioshock 2: Sea of Dreams

Homepage: zatím nemá

Vzpomínáte na první díl? 2K Marin nám v něm představili nadherně děsivé podmořské město Rapture. Úžasná atmosféra, tuna nápadů a chytlavá hratelnost - prostě lahůdka. A než jsme se nadáli, je tu oznámení pokračování. Hra byla odhalena před několika týdny, a tak není známo příliš podrobností. Už teď je ale jisté, že v druhém dílu zasáhneme z části před a z části do děje první hry. První teaser jen umocňuje tu neskonalou touhu vrátit se do světa z klávesnic talentovaného týmu. A ta má být ukojena poměrně brzy, hra je oznámena na druhé čtvrtletí roku 2009.

VIDEO: 614 'Bioshock 2: Sea of Dreams - trailer'


Call of Duty: Modern Warfare 2

Homepage: zatím nemá

O dalším pokračování slavné série Call of Duty se mnoho diskutovalo. Na internetu se objevovala různá videa a neoficiální informace, ovšem teprve před měsícem byly veškeré spekulace vyvráceny. V rámci line-upu na letošní rok Activision oznámili, že na hře budou opět pracovat Infinity Ward a odmítli také veškerá tvrzení týkající se sci-fi zasazení nového pokračování. Žádné další informace bohužel nebyly sděleny, ale už teď je jisté, že k vydání dojde ještě letos na podzim.

Akce - 3rd person

Mafia II

Homepage: http://www.2kgames.com/mafia2

mafia2_01.jpg mafia2_02.jpg

Před více než šesti lety si české studio Illusion Softworks (nyní pod názvem 2K Czech) získalo spousty hráčů po celém světě svojí skvěle propracovanou mafiánskou hrou. Dnes se vrací a vydání nové Mafie se nezadržitelně blíží. V druhém díle se vžijeme do role italského mafiána Vita ve fiktivním americkém městě Empire City, jemuž je předlohou zločinem prolezlý New York. Jak již bývá u 2K Czechu zvykem, opět se můžeme těšit na napínavé mise, skvělý příběh a propracovanou AI. Oficiální vydání je stanoveno na podzim roku 2009.

VIDEO: 821 'Mafia 2 - trailer'


Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction

Homepage: splintercell.us.ubi.com/conviction/
Preview

 

Sérii špionážních akcí Splinter Cell mnozí jistě dobře znáte. V dalším díle z pera spisovatele Toma Clancyho si opět na vlastní kůži prožijeme příběh Sama Fishera, jenž znovu vstupuje do organizace Third Echelon, aby zachránil svou dlouholetou spolupracovnici Annu Grimsdottirovou. Záhy však zjišťuje, že tato organizace už není jako dřív. Je prolezlá byrokracií a korupcí, a tak se Sam vydává zachránit Annu na vlastní pěst. Studio UbiSoft Montreal se rozhodlo více omezit zbrojní arzenál a donutit hráče využívat prostředí. Můžeme se tak těšit na takřka plně interaktivníí objekty a vychytralou umělou inteligenci. Datum vydání je prozatím specifikováno pouze na rok 2009.


Prototype

Homepage: www.prototypegame.com/

Prototype_098.jpgPrototype_099.jpg

Tvůrci z Radical Entertainment nám hru Prototype představili již více než před rokem. Od té doby ale uplynulo mnoho měsíců a vydání se dočkáme už velmi brzy. Prozatím je oznámeno na první čtvrtletí letošního roku. A o co vlastně půjde? Ve hře se nám do ruky dostane takřka všemocný Alex Mercer, jenž díky nevydařenému experimentu získal zvláštní schopnosti. Ze svého těla tak může utvořit naprosto cokoliv. Od neprůstřelného štítu až po vystřelující bodáky a meče. Navíc také přebírá veškeré vědomosti a podobu svých usmrcených obětí a stává se z něj nedostižný Hulk v lidské podobě. Příběh se odehrává na poli podle skutečnosti vytvořeného Manhattanu a pokud máte chuť, v průběhu hraní z něj můžete udělat hořící trosku.

VIDEO: 782 'Prototype - ukázka hraní'


Arkády

Cletus Clay

Homepage: www.cletusclay.com/

cletusclay_01.jpg cletusclay_02.jpg

Vzpomínáte na natvrdlého plastelínového panáčka ve hře jménem Neverhood? Kouzelná adventura si získala mnohých originálním a humorným zpracováním. Na jeho úspěch se nyní snaží navázat britské studio Tuna Technologies, které přišlo s ambiciózním projektem Cletus Clay. V roli věčně naštvaného a hloupého vidláka Cletuse se budete muset vypořádat s mimozemšťany, jež se rozhodli zahájit invazi na Zemi právě na jeho pozemku. Celé prostředí je vytvořeno z ručně "uhňácané" plastelíny a mnohé tak jistě chytí za srdce svým netradičním zpracováním, které dnešní doba potřebuje jako sůl. Vydání je prozatím předběžně stanoveno na průběh letošního roku.

Ghostbusters: The Video Game

Homepage: http://www.ghostbustersgame.com/
Preview

ghostbusters_04.jpgghostbusters_01.jpg

Milovníci Krotitelů Duchů jistě budou potěšeni zprávou, že se herního zpracování dočkají po době nejistoty již za pár měsíců a sice v průběhu června. Těšit se můžeme krom skvěle provedené grafiky využívající Infernal engine především na vskutku věrné zpracování. Autoři ze Sierry to totiž vzali hezky od podlahy a aby potěšili příznivce této humorné partičky, rozhodli se volně navázat na konec druhého dílu filmu. Ke hře si přivzali také Aykroyda a Ramise, kteří mají co dočinění i s oběma filmy. Navíc si budete moci prohlédnout i známé místa z filmu,  setkáte se s proslaveným Marshmalow Manem, či s odporným slizákem. Herní postavy budou věrně provedené a dokonce i s originálními hlasy. Pakliže jste se však těšili, že se ujmete role jednoho z nich, budete zklamáni. S dotěrnými duchy se totiž utkáte coby zelenáč, jež se snaží svým přátelům pomoci v získání oficiální licence krotitelů duchů. Třeste se, Krotitelé Duchů se pomalu chystají zkrotit i váš počítač.

VIDEO: 747 'Ghostbusters - trailer'


Street Fighter IV

Homepage: http://www.streetfighterworld.com/
Preview

streetfighterIV_03.jpg streetfighterIV_04.jpg

Rány lítají jedna za druhou, bolestné grimasy bojovníků se mísí s příjemným prostředím a adrenalin v žilách nezvratně stoupá. Po několikaleté pomlce se Street Fighter znovu řítí na vaše obrazovky v podání čtvrtého dílu. A co přinese nového? Těšit se můžeme na čtyři nové bojovníky, nový grafický engine a částečné 3D zobrazení. Studio Capcom na nás zkrátka chystá pěkně tvrdou bojovku a jak se zdá, dočkat bychom se mohli už v prvním čtvrtletí tohoto roku. Bylo na čase, protože PC potřebuje kvalitní bojovku jako sůl.

VIDEO: 387 'Street Fighter IV - trailer'


MMO

Aion: The Tower of Eternity

Homepage: http://http//eu.aiononline.com/

aionthetowerofeternity12.jpgaionthetowerofeternity11.jpg

Co si vybavíte, když se řekne NCSoft? Lineage? Guild Wars? A co takhle Aion! Hra, která vám dává křídla, doslova. Podíváte se na prastarou a kdysi mírumilovnou planetu Atreia, jež byla v dlouholeté válce následky zničení magické věže věčnosti rozdělena vedví, namísto níž zůstala jen hluboká propast. Na vlastní kůži budete moci okusit válku Asmodianů a Eloysů v krásném a nelítostném prostředí. Hra v mnohém vychází ze vzoru Lineage či Guild Wars a když si přidáme i válkou prosáklý námět a možnost takřka volně brázdit nebe, můžeme se těšit na parádní titul. Prozatím plánované datum vydání je 27. březen 2009. Nezbývá tedy než doufat, že jej opět neposunou.

VIDEO: 243 'Aion - ukázka teritorií'


Darkfall Online

Homepage: www.darkfallonline.com/

darkfall_01.jpg darkfall_02.jpg

Častokrát označovaný jako nástupce Ultimy Online, mnohokrát skloňovaný a mnohokrát opěvovaný. Aventurine zkrátka chystají něco velkého. V rozlehlém světě Agonu se právě po vzoru již zmiňované hry nedočkáte žádných levelů, nýbrž komplexního systému zlepšování více než 500 dovedností a s relativně velkou volností. Zabít můžete kdekoli a kohokoli, ovšem pokud nebudete jednat s dostatečnou opatrností, NPC stráže si na vás velice rychle smlsnou a díky nenasytným zlodějíčkům přijdete velmi brzo i o svou výbavu. Dočkáme se tradičních ras od lidí až po elfy, ale také dvou nových – Mahirim a Alfar. Pokoří tohle zmodernizované vydání slavnou Ultimu? To se ještě uvidí. A možná už velice brzy. Datum vydání je totiž plánováno na 29. leden 2009.

VIDEO: 245 'Darkfall - ukázka hraní'


Stargate Worlds

Homepage: http://www.stargateworlds.com/
Preview

stargateworlds16.jpg stargateworlds19.jpg

Úvodní znělka slavného seriálu teď bude znít mnohem častěji. Stargate Worlds od Cheyenne Mountain Entertainment se nenávratně blíží a ohromná základna fanoušků již lačně slintá. Po opětovném posunutí vydání, bychom se totiž mohli hry dočkat už v průběhu března. Zatím toho příliš známo není, ale z hratelných ras jsou již nyní jistí Asgardi, Goa’uldi a v neposlední řadě také lidé. Příběh hry by se měl odehrávat v průběhu 3. až 8. řady seriálu, nepůjde ovšem o žádné převyprávění. Budete se moci zúčastnit hojné války s replikátory, potkáte známé tváře jako Apophise, či Jacka O’Neila a pokud jednání dopadlo dobře, všechny postavy by navíc měli nadabovat původní herci. Rozhodně je tedy na co se těšit. Tedy jestli tvůrci seženou peníze na dokončení titulu.

VIDEO: 207 'Stargate Worlds - trailer'

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,