Nejslibnější PS2 pro rok 2005 – 2.část

Tekken 5, ICO 2, Timesplitters Future Perfect, Kingdom Hearts 2. To je výběr pár exkluzivních titulů z obrovské hromady skvělých her připravovaných na PS2. Pojďte si přečíst druhou a ještě nadupanější část článku o slibných PS2 projektech na rok 2005.

Série článků Hry roku 2005:
  Nejslibnější PS2 hry roku 2005 - 1. díl
  Nejočekávanější hry roku 2005
  Nejlepší hry roku 2004
Máme tady pro vás druhou nálož herních lahůdek, co se na vás chystá v tomto roce. Pokud jste minuli první část, můžete ji najít zde. Jen pro zopakování, hry jsou řazeny podle žánrů, vždy s tou nejslibnější hrou v čele. Samozřejmě na 100% vám nemůžeme slíbit, že ta která hra opravdu vyjde v tomto roce. Dost ale zbytečných řečí a pojďme na to.
 
FPS

V žánru FPS není nad čím váhat, rozhodně nejočekávanější jsou Timesplitters; a čeká nás i nový Medal of Honour. To je dvojka titulů, která doposud vévodila tomuto žánru na PS2. Uvidíme, jak se jim bude dařit tentokrát.
 
Timesplitters Future Perfect

Vydavatel: EA
Vývojář: Free Radical System
Vydání: duben

Timesplitters 2 svého času sklízeli desítková hodnocení, ostatně - není se čemu divit. Perfektní level design, skvělé grafické zpracování, výborné ovládání, super umělá inteligence. Skoro vše bylo dokonalé, a tak je samozřejmé, že si tvůrci získali spoustu fanoušků. Třetí díl opět umožní cestování časem; mluví se o potkávání sama se sebou v různých časových rovinách. Chybět nebudou nové zbraně, dokonce by měly být k dispozici i nějaké ovladatelné dopravní prostředky.

   

Medal of Honour: Dogs of War

Vydavatel: EA
Vývojář: EA
Vydání: listopad

Po malém výletu do Pacifiku se série opět vrací na osvědčená evropská bojiště. Novým hrdinou by měl být člen OSS (předchůdce CIA) William Holt. Více  se o nových Medal of Honor neví, uvidíme časem.

Project: Snowblind

Vydavatel: Eidos
Vývojář: Crystal Dynamics
Vydání: duben

Tentokrát se podíváme do blízké budoucnosti. Tam se bude odehrávat děj této připravované FPS. Hlavním hrdinou je (originálně) elitní voják . Po jedné nepovedené operaci je ale zraněn a probouzí se až v nemocnici. Stává se experimentálním vojákem s prototypy nových zbraní a se spoustou speciálních schopností. Původně měla být hra z prostředí světa Deus Ex, ale nakonec z tohoto nápadu sešlo. Project: Snowblind zatím každopádně vypadá velmi slibně a mohl by své konkurenci pěkně zatopit.
 
Far Cry Instincts

Vydavatel: Ubisoft
Vývojář:Ubisoft
Vydání: březen

Už nemusíte závidět PC hráčům jejich Far Cry. Na  PS 2 se můžete těšit na Far Cry Instincts – a máte k tomu více než pádné důvody. Nepůjde totiž o pouhou konverzi, ale o hru speciálně upravenou pro konzoli, která si ze své předlohy bere to nejlepší. S hlavním hrdinou se tak budete muset vypořádat se záplavou monster v prostředí tropických ostrovů.

RPG

RPG hrám na PS2 vládne jediná společnost, Square Enix. Letos nás čeká další pokračování Final Fantasy, takže o neslibnější hře nemůže být pochyb.

Final Fantasy XII

Vydavatel: Square Enix
Vývojář: Square Enix
Vydání: září

Po zklamání jménem Final Fantasy X-2 se tvůrci vrací k původnímu konceptu série. Na hře pracují tvůrci postaršího Vagrant Story, což naznačuje mnohé změny . Tou nejradikálnější je změna kamerového a bojového systému. Co ale zůstane je důraz na dechberoucí propracovaný příběh se spoustou skvěle vykreslených postav. Tvůrci se dali slyšet, že tentokrát ve hře nebude žádný milostný vztah, čemuž se snad ani nechce věřit. Vše se bude odehrávat ve světe Ivalice, který můžete znát z Final Fantasy Tactics Advance z GBA.

   

Kingdom Hearts 2

Vydavatel: Square Enix
Vývojář: Square Enix
Vydání: květen

Spousta lidí (mě nevyjímaje) nevěřila tomu, že spojením světů pana Disneyho a Square Enix vznikne víc, než pohádková přitroublost. Světe div se, nestalo se tomu tak! První Kingdom Hearts byl skvělý mix akce a RPG. Nelze se tedy divit, že na nás  čeká další pokračování. Příběh vypadá o něco temněji než minule, což lze jen s povděkem kvitovat. Těšit se tak můžete na další setkání s dalšími postavami z Disney a Square Enix světů.

Shadow Hearts: Covenant

Vydavatel: Midway
Vývojář: Nautilus
Vydání: únor

Další pokračování, tentokrát staršího RPG  jménem Shadow Hearts (jak překvapivé). Unikátní na této hře je její příběh, propojující 1. světovou válku s fantasy prvky. Další zajímavostí je bojový systém; v minihře můžete určovat sílu vašeho úderu. To, že tato hra bude stát za to, tvrdí i recenze na americkou verzi hry. Nám Evropanům zas nezbývá, než čekat.

Umělecké hry

I hry jsou určitou formou umění, ať si říká kdo chce co chce. Některé hry jsou ale uměním víc než jiné. Na takové tu máme speciální žánr.

Wanda and Colossus (ICO 2)

Vydavatel: SONY
Vývojář: Team Ico
Vydání: srpen

Nepřímé pokračování původní hry. K záchraně své milé má hlavní hrdina za úkol pozabíjet obry toulající se po světě. Uveřejněné obrázky zatím ukazují fascinující scény, kde třeba malinká postavička hlavního hrdiny leze po gigantické ruce obra. Na zpracování je jasně vidět odkaz předchozího Ica; vše vypadá naprosto neuvěřitelně, s temnou, posmutnělou atmosférou. Pro ty, co propadli kouzlu prvního dílu, se zcela jistě bude jednat o největší herní zážitek poslední doby. Ti, co je původní ICO nechytilo, se budou muset porozhlédnout jinde.

   

Okami

Vydavatel: Capcom
Vývojář: Capcom
Vydání: červenec

Další zcela neuvěřitelně vypadající hra. Běžte a sežeňte si video k této hře. Něco takového jste dozajista zatím neviděli. Zcela originálně graficky i herně vypadající projekt. V roli bohyně převtělené do vlčice běháte po světě a plníte úkoly, aby ve vás lidé začali věřit. Platí to samé, co pro ICO 2. Výtvarně, obsahově i herně zcela originální a dech beroucí dílo. 

Forbidden Siren 2

Vydavatel: SCEE
Vývojář: SCEI
Vydání: prosinec

Forbidden Siren byl dosti podceňovaný survival horor, který měl lehce ostřejší hrany, co se týče hratelnosti. Co se mu ale nedá vytknout je jeho umělecké zpracování a skvělá atmosféra. Forbidden Siren 2 se bude  odehrávat na ostrově plném nemrtvých.  Chybět nebude systém vidění očima nepřítele, vylepšený o možnost vidět očima zvířat. Některé postavy také ovládají speciální schopnost vidět do budoucnosti a minulosti.

Bojovky

Další žánr, kde není co řešit. Na Tekken 5 čekají milióny natěšených fandů po celém světe. S tím ani krasotinky z Rumble Roses nic nenadělají. Očekává se sice i příchod dalšího dílu Virtua Fightera a možná i Soul Calibura, ale zatím nebylo oficiálně nic oznámeno. Nezbývá než čekat.

Tekken 5

Vydavatel: Sony
Vývojář: Namco
Vydání: září

Čtvrtý díl nebyl komunitou hráčů této bojovky přijat příliš nadšeně, a tak Namco nenechalo nic náhodě a pro pátý díl se hojně řídí požadavky svých fandů. Čeká nás tedy návrat k svižnějšímu pohybu postav, chybět nebudou nové postavy a chvaty. Po vzoru Virtua Fightera bude možno si svého oblíbeného bojovníka navléct do různě editovatelných outfitů. Samozřejmostí bude skvělé grafické zpracování.

     

Rumble Roses

Vydavatel: Konami
Vývojář: Konami Tokyo/ Yukes
Vydání: únor

Znáte wrestling? Pár upocených týpků v různých kostýmech se v ringu snaží co nejbrutálněji rozbít si navzájem obličeje. No a v Rumble Roses na vás budou místo svalnatých borců čekat fešné dívčiny s velkými, hmm, „přednostmi“ :-) A navíc často jen spoře oděné.  Rozhodně by  se mohlo jednat o vizuálně ( hlavně pro muže :-) přitažlivou bojovku.

Závodní

Pro každého fandu rychlých kol máme něco,  pro příznivce realistické jízdy tu bude velmi očekávané Gran Turismo 4, pro arkádovější jezdce Burnout 4. Vyberte si sami. 

Gran Turismo 4

Vydavatel: Sony
Vývojář: Polyphony Digital
Vydání: únor

Tři roky už čekají zástupy fanoušků na pokračování nejlepší závodní série na PS. Perfektní fyzika jízdního modelu tu samozřejmě bude, modelu poškození se opět nedočkáme. Snad v pětce. Co nás ale čeká, je neuvěřitelných 700 automobilů od 80 výrobců a spousta závodních okruhů. Jezdit budete moci i na místech, jako je New York nebo třeba Grand Canyon.  To vše v takové grafice, že neuvěříte, že je toho vaše PS2 schopna.  

   

Burnout 4

Vydavatel: EA
Vývojář: Criterion
Vydání: říjen

Kvalita série Burnout má vzestupnou tendenci. Stačí se třeba podívat jen na Gamerankings. Třetí díl byl opravdová pecka, adrenalinové městské závody, navíc s možností rozsekat své auto na kusy, a to hodně často a velmi efektně. Nezmínit nelze ani neuvěřitelný pocit rychlosti z jízdy. Od čtvrtého dílu se tedy dá čekat jen to nejlepší a s největší pravděpodobností obsadí trůn arkádových závodů.

Sportovní

Mezi nejoblíbenější sporty u nás patří fotbal a samozřejmě hokej. Fotbalovému království vévodí už pár let série Pro Evolution Soccer, v hokeji snad není konkurence pro NHL. Stejně tak se tomu dá očekávat i letos.

Pro Evolution Soccer 5

Vydavatel: Konami
Vývojář: Konami
Vydání: listopad

Nejlepší fotbalový zážitek - tak se často mluví o sérii PES. Každým dílem se hra stále zlepšuje, a tak uvidíme, co přinese nového letos. Zatím je jistá podpora online hry, což je nám vzhledem k našim možnostem připojeni lehce u zádi, ale určitě nezůstane jen u toho. V Japonsku vychází pod jiným názvem dříve, snad se tedy brzy dozvíme něco dalšího.

   

FIFA 2006

Vydavatel: EA
Vývojář: EA Canada
Vydání: listopad

V posledních pár letech má díky velké konkurenci v PES snahu se stále zlepšovat. Stále ji sice co do fotbalového zážitku něco chybí, ale nesmírnou výhodou je oficiální licence. Tedy to, v čem PES naopak pokulhává. Každopádně více se dozvíme v květnu na E3, kde bývají pravidelně odhalovány nové ročníky.
 
NHL 2006

Vydavatel: EA
Vývojář: EA Canada
Vydání: říjen

Stojaté vody série NHL by chtěly nějakou větší změnu. Na rozdíl od fotbalu, v hokejových hrách chybí jakákoliv pořádná konkurence a NHL se tak výrazně neinovuje jako její fotbalová sestřička FIFA. Kdo ví, třeba se letos dočkáme nějaké výraznější změny.      

Tak to je vše. Doufám, že si každý mohl vybrat titul svého srdce, na který se bude až do jeho vydání těšit, a že mu přinese jen ty nejlepší zážitky.  Jak už jsem zmiňoval, rozhodně se nejedná o nějaký úplný výčet všech slibných her. Na to by bylo potřeba místa daleko většího. Buďte si ale jistí tím, že během tohoto roku se  budeme snažit vás informovat o všem skvělém, co na této nejprodávanější herní platformě vyjde.

Diskuze (6) Další článek: Předplaťte si papírové Doupě bez DVD za 249 Kč!

Témata článku: , , , , , , , , ,