Netflix to s hrami vzdát nehodlá. Po mobilech se chystá proniknout i na PC trh s velkým AAA titulem

Netflix dává dohromady nové herní studio v Los Angeles a podle jeho inzerátů to vypadá, že tentokrát se nechystá žádná mobilní hříčka. V jeho čele stojí Chacko Sonny, který působil na pozici výkonného producenta u akce Overwatch. Mezi pozicemi pro režiséry a inženýry se objevil také analytik pro live service hry. Jejich projekt je popisován jako "zbrusu nová AAA PC hra"

Hráči v dnešní době slovní spojení live service neslyší moc rádi, ale nelze popřít, že na tomto modelu úspěšně funguje řada hitů v čele s Fortnite nebo League of Legends. Novinka od Netflixu má být postavená na Unreal Enginu a v jednom z inzerátů je popisovaná jako akční RPG z pohledu třetí osoby. Je také velká šance, že půjde o free-to-play titul. 

Spekulace mluví o tom, že Netflix chce vytvořit dostatečně silnou značku na to, aby ji pak mohl zpracovat i v rámci filmů a seriálů. Nám by přitom dávalo větší smysl, kdyby využili některou z již zaběhlých značek. Ve svém portfoliu jich mají celou řadu a fanoušci si určitě dovedou představit velkou hru z nejednoho univerza Netflixu. Jelikož se teprve hledají členové týmu, tak výsledek uvidíme až za několik let. Zatím si budeme muset vystačit s hrami v mobilní aplikaci. 

Zdroj: Eurogamer.net

Diskuze (7) Další článek: Na Steamu odstartoval podzimní výprodej. Ve slevách najdete i letošní novinky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,