Nevím jestli PS5 bude naše poslední konzole, tvrdí šéf Sony

Nástup streamovacích služeb je pro konzole největší hrozbou. Způsobí opravdu jejich konec?

PlayStation je momentálně ve fázi, kdy se mohutně připravuje na novou generaci konzolí. Ta by podle analytiků, odborníků i spousty hráčů mohla být poslední před vymřením konzolového hraní tak, jak ho dnes známe. K problematice se teď vyjádřil i prezident Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan.

"Tohle vlastně nevím. Už se v branži pohybuji nějakou dobu a pamatuji si, že v roce 2012 nám všichni ukazovali mobily a tvrdili, že PS4 bude jedno velké selhání. Jejich argumenty byly logické a dávaly smysl. My ale ve svoji platformu věřili a stejně tomu je i u nové generace," porovnal situaci s dobou před vydáním současné generace Ryan.

"Nikdo momentálně neví, jak se situace a technologie dál vyvine. Možná vznikne nějaký hybrid mezi konzolí a cloudovou platformou. To je jenom jedna z mnoha možností. Opravdu to nevím. A kdybych věděl, rozhodně bych vám to neprozradil," pokračoval o budoucnosti herního průmyslu.

Obavy o konzolové hraní jsou v současné době oprávněné, protože pokud se podíváme na ambice streamovacích služeb, bude jen velmi obtížné konkurovat jim s klasickou konzolí, které je "přikovaná" k televizoru. Místo toho bychom brzy měli mít možnost hrát na prakticky kterékoliv obrazovce přes cloud. Leží zde podle vás budoucnost hraní, nebo stále věříte klasickým platformám?

Diskuze (12) Další článek: Rubačka The Surge 2 dorazila na výstavu s novým trailerem | E3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,