NHL 2000, Prince of Persia 3D a Sinistar Unleashed v obchodech

Na pultech obchodů (v USA) se v těchto dnech ocitly tři tituly, z nichž první dva mají úspěch prakticky zajištěn dopředu. Připomeňme si ve stručnosti, co od nich můžeme očekávat.

NHL 2000 je devátým pokračováním této úspěšné série od firmy EA Sports, která si z kanadsko-americké NHL licencovala vše možné i nemožné. Setkáte se zde tedy se všemi 28 týmy, jejich hráči a stadióny. Jedná se o první hru od EA Sports, která obsahuje novou firemní technologii jménem Face in the Game (obličej ve hře). Tato věc vám umožní na obličej hokejisty umístit vlastní obrázek a kochat se pak výkony vámi takto dotvořené osobnosti. NHL 2000 plně podporuje hru přes Internet – přes menu si snadno najdete síťového protihráče (může jich být až osm najednou). PC verze je optimalizovaná pro Voodoo 2 a podporuje Direct3D.

Prince of Persia 3D, jehož demo je momentálně nejpopulárnějším downloadem na Doupěti, se objevil v obchodech překvapivě dříve, než bylo ohlášeno. Připomeňme si, že původní Prince of Persia byl vytvořen v roce 1980 Jordanem Mechnerem, kterého tato povedená plošinovka následně proslavila po celém světě nekomplikovaným romantickým příběhem, příjemným ovládáním a na svou dobu nevídaně plynulou animací hlavního hrdiny. Prince of Persia 2 pokračoval v dobré akčně-adventurní tradici prvního dílu – běhání, skákání, šplhání a šermování v bludištích mezi mnoha pastmi a hádankami k vyřešení opět slavilo úspěch. PoP 3D přináší trojrozměrné dobrodružství v obrazu (podpora rozhraní Direct3D, OpenGL a Glide) i zvuku. Prostředí exotické Persie, několik desítek lidských i monstrózních protivníků, meč, luk a šípy, rozličné power-upy, létající koberec k příjemnému cestování a příběh, na němž spolupracoval sám Jordan Mechner, to bychom si rozhodně neměli nechat ujít.

Třetí z her, které jsou v těchto dnech do distribuce, je Sinistar Unleashed, remake klasické vesmírné střílečky, která bývala velmi oblíbená na arkádních automatech. Triviální příběh jako obvykle sotva stojí za zmínku: musíte se prostřílet skrz hejna nepřátelských plavidel (ke třem desítkám různých odrůd) až ke zlému Sinistarovi a zabránit mu v tom, aby se stal pánem vesmíru. Tuto hru si bez grafického akcelerátoru nezahrajete – minimem je Pentium II 233 a grafická karta kompatibilní s Direct3D nebo Glidem.

Diskuze (1) Další článek: Rayman 2 - demo

Témata článku: , , , , , , , , , ,