Nintendo Switch bude hybridní konzolí ideální na hraní doma i na cestách

Zapomeňte na označení Nintendo NX, novou konzolí od Nintenda se stává Nintendo Switch a bude to jistý hybrid mezi domácí konzolí a handheldem. Na trh bude konzole uvedena již v březnu příštího roku.

Po dlouhých měsících, kdy nás Nintendo pouze mírně lákalo na svou chystanou konzoli, bychom možná čekali, že uvedení proběhne v hale s hromadou lidí, fanfárami a ohňostrojem. Se skromnějším představením jsme ale o to více překvapeni geniálností, s kterou se Nintendo vytasilo. Chystané Nintendo Switch totiž bude kombinovat vlastnosti handheldu i domácí konzole a dle sdíleného videa to funguje mnohem lépe, než bychom si představovali.

Na začátku videa je konzole umístěna v Nintendo Switch Dock, kde je propojena s televizí a funguje jako běžná domácí konzole, dokonce si k ní budete moci připojit i bezdrátový ovladač. Jakmile ale konzoli od televize odpojíte, stane se z ní handheldové zařízení, které podobou připomíná standardní ovladač pro Wii U, grafickým rozlišením ale strčí do kapsy kdejaký tablet.

Pokud Nintendo Switch použijete jako handheldovou konzoli, nese to s sebou několik zajímavých výhod navíc. Boční části konzole (místa, kde jste na ovladačích pro Wii U měli umístěny analogové páčky a tlačítka) jsou oddělitelné a nazývají se ovladači Joy-Con. Umožňuje vám to používat Nintendo Switch stejně jako například PS Vitu, také ale Joy-Cony oddělit a využít display pouze jako obrazovku a zahrát si například s kámošem ve vlaku.

Nintendo Switch umožní hráčům svobodu hrát tak, jak si přejí.“ prohlásil Reggie Fils-Aime, prezident a CEO americké pobočky Nintenda „Dává to herním vývojářům nové možnosti, jak přivést jejich kreativní vize k životu díky otevřenému konceptu hraní bez hranic.“

Hardwarově je bohužel Nintendo Switch stále záhadou. Nintendo se sice pochlubilo, že vytvořilo procesor obsahující Nvidia GPU, grafická karta Nintenda Switch má být tedy založena na stejné architektuře jako nejvyspělejší grafické karty GeForce, detailnější informace ale neznáme. Vzhledem k hybridním vlastnostem je ale pravděpodobné, že Xboxu One a PS4 se Nintendo Switch zkrátka nevyrovná. Nutno však uznat, že utáhnout na kapesní konzoli ve videu ukázané tituly The Legend of Zelda: Breath of the Wild, The Elder Scrolls V: Skyrim, NBA 2K17 a Splatoon si samo o sobě zaslouží obdiv.

Nintendo Switch bude na trh uvedeno již v březnu příštího roku. Pokud se ho nemůžete dočkat, podívejte se na oficiální stránky.

nintendo_switch_galery.jpg

Diskuze (7) Další článek: Hrdinou příštího Wolfensteina bude opět B. J. Blazkowicz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,