Nová generace Xboxu zřejmě dorazí jenom v jedné verzi, Lockhart padá

Dlouho se mluvilo o Xboxu Anaconda a Lockhart. Teď to ale vypadá, že myšlenky na dva různě výkonné stroje se chtějí v Microsoftu vzdát.

Xbox na E3 představil novou generaci svojí konzole a slíbil datum uvedení na trh v příštím roce kolem Vánoc. O dlouho zmiňovaných dvou verzích Xboxu, které měly vyjít vstříc náročným i rekreačním hráčům ale nepadlo ani slovo. A vypadá to, že pro to existoval moc dobrý důvod. Žádné dvě konzole zřejmě nebudou. Xbox se prý totiž vzdává slabšího Lockhartu.

Důvodů je prý rovnou několik a v jejich čele jsou obtíže vývojářů s vývojem konzolových her pro dvě konzole s různými specifikacemi. Podobnou praxi sice už můžeme sledovat při vývoji her pro PS4 Pro a PS4 či Xbox One X a klasický Xbox One. V tomto případě je ale rozdíl mnohem menší a nezpůsobuje tak tolik potíží. 

Další příčinou zahození projektu Lockhart je, že nemá Microsoft důvod dělat levnější konzoli v době, kdy se rozjíždí streamovací služby, které mohou levnou a méně výkonnou verzi konzole plně suplovat. Souboj příští generace mezi Xboxem a Playstation se tak opět přesouvá na pomyslné pole jednoho proti jednomu. Kdo podle vás bude mít navrch?

Diskuze (1) Další článek: Cyberpunk 2077: E3 dojmy z dechberoucího Night City

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,