Nová japonská hra označuje nepřátele jako imigranty

Znáte herní sérii Earth Defense Force? Pokud ne, tak to není nic zvláštního. Jsou to japonské hry, které se proslavily zejména ve své domovině. Hráči v nich bojují s mimozemským životem útočícím na Zemi. Tito nepřátelé jsou v nejnovějším díle Earth Defence Force označováni jako imigranti.

To není úplně vhodně použité slovo, vezmeme-li v potaz, co se momentálně děje v Evropě. Navíc nepřátelé v Earth Defence Force 5 jsou vlastně jen velcí pavouci a mravenci, tak je poněkud zvláštní nazývat je imigranty.

Pro japonské vývojáře je ale vše v pořádku. V Japonsku je pro imigranty v evropském slova smyslu používáno slovo imin nebo nanmin, anglické slovo immigrant moc lidí nezná. Ve hře se objeví jeho japonská modifikace imiguranto, takže většina japonských hráčů si zvláštnosti použití slova nevšimne. Navíc je třeba dodat, že nadpoloviční většina Japonců imigraci podporuje, takže to pro ně nenese tak negativní význam jako například pro Čechy.

Nicméně dá se předpokládat, že v evropské distribuci bude slovo ve hře nahrazeno nějakým jiným. V předchozích dílech se nepřátelům říkalo foreigners, tedy cizinci. 

Diskuze (5) Další článek: Dishonored 2 bude tak rozsáhlý, že si ho budete muset zahrát dvakrát

Témata článku: , , , , , , , , ,