Nový Battlefield se podívá do doby první světové války

Battlefield se stal jedním z nejdiskutovanějších témat tohoto týdne a není se čemu divit. Tato megaúspěšná akční série měla konečně odhalit své pokračování. Navzdory všem dohadům se bude jednat o Battlefield 1 – Battlefield z dob první světové války.

Call of Duty před pár dny odhalilo trailer svého nadcházejícího dílu, Infinite Warfare… no to by bylo, aby Battlefield nechal svého největšího konkurenta vyžrat všechnu slávu. Vývojáři z EA DICE se tedy rozhodli dnes odhalit nový Battlefield se vším všudy. Po dlouhém streamu, kdy se věnovali nejdříve bohaté historii celé série, konečně došlo krátce po 22 hodině k odhalení.

Diskuze se vlekly dlouhé. Někteří se zastávali myšlenky druhé světové války, jiní spíše dnes v žánru stříleček velmi populární budoucnosti, tak jak to s radostí předvádí Call of Duty. Hra se ale vrátí ještě více do minulosti, respektive do doby první světové války. Stále tomu nevěříte? Nebojte, venku je zbrusu nový trailer, ve kterém se to výbuchy jen hemží.

Vývojáři se naštěstí o hře ještě trochu rozmluvili. Nový Battlefield, který dostal název Battlefield 1, má přinést větší bojiště, než kdy dříve. Hry se bude moci účastnit až 64 hráčů s tím, že budou moci využívat sérii dosud neznámé prvky. V první řadě se konečně budeme moci projet na koních, které se v této době používali k boji běžně. Do hry ale přibudou i klasická letadla a první tanky, které mají být skutečně obrovské a za každý se má hrát krapet jinak. Nejvíce megalomanská ale bude bezesporu možnost zahrát si v kůži bojové lodi.

Bojiště nás přitom provede po celém světě. Od evropských zákopů po tajuplné arabské pouště. Ve hře se samozřejmě setkáme s novými zbraněmi a dokonce i s používáním jedovatých plynů, před kterými nám ale naštěstí pomůže plynová maska. Hrou nás bude doprovázet i hromada výbuchů, které mají navnadit tu pravou atmosféru světového konfliktu.

Battlefield1_Reveal_1.jpgBattlefield1_Reveal_2.jpgBattlefield1_Reveal_3.jpgBattlefield1_Reveal_4.jpgBattlefield1_Reveal_5.jpgBattlefield1_Reveal_6.jpg

Nezapomnělo se naštěstí ani na singleplayer. Ve hře bude přítomna kampaň, kterou budete procházet z pohledu několika různých lidí. Příběh se má potom týkat toho, jak moc tento konflikt ovlivnil jejich životy.

O Battlefieldu 1 je toho ale stále mnoho neznámého, nových informací se ale máme dočkat v nadcházejících měsících. Přesto bylo odhaleno datum vydání, které je stanoveno na 21. října tohoto roku s tím, že si hru budou moci vlastníci EA a Origin Access zahrát již 18. října. Hra vyjde na klasické trojce Xbox One, PS4 a PC. V přípravě je i hratelná betaverze. 

Hra byla oznámena ve třech edicích. Jednak standardní, která bude k dostání za 60 dolarů, Early Enlister Deluxe Edition, kterou pořídíte za 80 dolarů a bude navíc obsahovat Red Baron Pack a Lawrence of Arabie Pack. Nejdražší bude speciální sběratelská edice, která bude obsahovat mnoho bonusových předmětů (obrázek pod textem), zato ale bude stát 140 dolarů.

battlefield_collector.jpg

No uvidíme, jak se situace okolo Battlefieldu 1 bude vyvíjet, ale určitě jsme na něj zvědaví. A jak jste na to vy, líbí se vám zasazení do první světové války?

Diskuze (6) Další článek: Podívejte se na model řízení ze třetí Mafie v novém videu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,