Nový Battle.net – vše pod jednou střechou

Chcete si zkusit betu Starcraft 2? Budete k tomu potřebovat pouze nový Battle.net. Blizzard vylepšili svoji službu a sjednotili ji pro všechny hry.

Battle.net od společnosti Blizzard Entertainment vstupuje do nové éry. Kde dříve bylo potřeba více účtů, stačí od konce minulého týdne jediný. Pravda, zatím tomu tak je pouze v Americe i pro World of Warcraft, ale v brzké době má tato vymoženost přijít i do Evropy a zbylého světa. Nový Battle.net přitom není jen univerzální přístup, ale poskytuje i další funkcionalitu.

bnet.jpg

Od roku 1997 je v provozu Battle.net pro podporování online hraní titulů od Blizzardu. Vše začalo s prvním Diablem, jehož hráči se mohli dostat na oficiální servery zajišťujícími ochranu hry před různými podvodníky. Battle.net se tehdy stal synonymem pro oficiální herní servery s mnoha různými žebříčky a dalšími komunitními řešeními. Blizzard pokračoval ve stejném trendu i u strategie Starcraft, dokonce přidal podporu Battle.netu pro stařičký Warcraft 2. Postupně pochopitelně přišly i servery pro druhý díl Diabla a třetí Warcraft, jen World of Warcraft byl stále tak nějak bokem.

Zapomeňte na CD

19. března tohoto roku však nastala změna. Dříve měly všechny hry svoje vlastní komunitní sítě, takže bylo třeba se přihlašovat na různé účty pro jednotlivé tituly. Od zprovoznění nového Battle.netu by však měly být všechny hry spojeny pod jednou střechou, stačí pouze zadat ke svému účtu příslušné CD klíče a hrát. Přesun ještě není dokonalý, ve starších titulech probíhá stále přihlašování prostřednictvím stávajících účtů, ale to by údajně mělo být v budoucnu vyřešeno.

 bnet-add.jpgbnet-add2.jpg

A v čem spočívají výhody nové sítě? Třeba i v ukončení potřeby hlídat si originální herní média, protože tituly přihlášené k vašemu účtu si můžete kdykoliv zdarma stáhnout přímo od Blizzardu se všemi záplatami a vylepšeními. Na druhou stranu jste ale omezeni na několik základních lokalizací, takže pokud chcete hrát třeba svůj oblíbený Warcraft 3 v češtině, nezbývá vám, než jej instalovat z CD.

 bnet-added.jpgbnet-com.jpg

Zmiňoval jsem se o World of Warcraft a sjednocování herních účtů. Ač je zatím přihlašování prostřednictvím Battle.netu nepovinné, v budoucnu jej Blizzard plánuje jako nutnost pro hraní. Měly by tak vzniknout společné účty i pro hry, které teprve vyjdou, jako je Starcraft 2 a Diablo 3. Výhodou tohoto konání prý pak budou různé provázané bonusy, jako třeba společné placení za výhodnější cenu v případě chystané MMO spolu s World of Warcraft.

Bezpečné sjednocení

Jedním z důvodů, proč ještě není přihlašování přes Battle.net do World of Warcraft povinné, je pochopitelně i fakt, že tato funkce je zatím v provozu pouze pro Ameriku. Ač ostatní výdobytky moderní technologie fungují i u nás, tak sjednocování účtů zatím ne. V budoucnu by však měli být potěšeni zejména hráči, kteří vlastní ve World of Warcraft více účtů, protože při přihlašování bude stačit zadat údaje k Battle.netu a následně si volně vybrat konkrétní účet, na němž chcete hrát. To vše pochopitelně bez ztráty možnosti mít hru spuštěnou na více účtech najednou.

wowmerge.jpg

Stále však zůstává otázkou bezpečnost účtů, zvláště pokud na nich má hráč více her a předplatných WoW. Na tuto otázku však zatím nemají odpověď ani samotní tvůrci, sice vtipně odkazují na svoje řešení v často kladených dotazech, kde však zatím narazíte pouze na větičku, že obsah bude brzy doplněn. Po zkušenostech s ukradenými účty pro WoW se dá ale předpokládat, že Blizzard zvládne vyřešit i tuto problematiku. Ostatně, k účtu pro Battle.net lze pochopitelně připojit i „klíčenku“ od Blizzardu.

 bnet-order.jpgbnet-war.jpg

A jak se to má s onou betou Starcraftu 2? V rámci tvorby účtu na Battle.net máte možnost se přihlásit nejen o odebírání informačních mailů, ale i projevit svůj zájem o testování nových produktů z dílen Blizzardu. Mimo jiné tak pochopitelně můžete získat i přístup do beta testu Starcraft 2. A, abych nezapomněl, stejně jako dříve je Battle.net bez jakýchkoliv poplatků, nic vám tak nebrání zkusit třeba přístup do bety získat.

Diskuze (1) Další článek: Lars Ulrich o GH: Metallica

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,