Nový Doom představen, vrátí se ke krvavým kořenům

Jak bylo slíbeno, id Software na americkém QuakeConu poprvé ukázal nový Doom v akci. A bude to krvavá záležitost.

Titul neponese název Doom 4, nýbrž jednoduše "Doom", čímž chtějí vývojáři poukázat na jakýsi návrat ke kořenům a k podstatně celé série. Studio potvrdilo, že hra běží na novém id Tech 6 enginu v rozlišení 1080p rychlostí 60 fps.

Na akci byla k mání ukázka singleplayeru, která se soustředila hned na několik klíčových prvků. Za prvé, vydáme se na Mars, který je opět pod útokem démonů z pekla. Dočkáme se interiérů i exteriérů a velký důraz bude kladen na hutnou, až hororovou atmosféru.

Přítomní potvrdili nádherné částicové efekty a detailní prostředí s výtvarným stylem ne nepodobným třetímu Doomu. Ostatně, Mars je Mars. Pochopitelně se vrátí ikonické zrůdy, tentokrát ale bude na obrazovce podstatně více druhů nepřátel a jejich variabilita porostla. Také staré dobré zbraně dostanou menší změnu fasády. K vidění byla například obligátní motorová pila a dvouhlavňová brokovnice.

Nový Doom však upře velkou pozornost na souboje nablízko a potyčky hezky osobně. Klíčem bude omráčit nepřítele výstřelem, a poté jej dodělat podrážkou. Hráči budou moci trhat končetiny, hra bude vůbec extrémně brutální a krvavou, což podotklo hned několik přítomných.

Vývojáři slibují také rychlý a frenetický multiplayer, o kterém se více dozvíme později. Dalším nemilým detailem je potvrzení, že hra bude na Originu, prozatím ale není jasné, zda půjde o exkluzivní distribuční kanál na PC.

Návrat ke kořenům vítáme s otevřenou náručí, také brutální pojetí nám není cizí, především ve spojení s Doomem. Pro větší obrázek si však budeme muset počkat na další informace a především pořádnou ukázku.

Diskuze (4) Další článek: V dalším DLC pro Sniper Elite 3 budete zachraňovat Churchilla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,