Nový Splinter Cell si říká o pozornost

Jak už jsme si mohli zvyknout, sotva pár měsíců po vydání čtvrtého dílu úspěšné stealth-série Splinter Cell, se lidé z francouzského Ubisoftu ozývají, aby hráčskému světu oznámili vývoj nového pokračování. To tentokráte ponese název Splinter Cell: Conviction, přičemž se počítá s jeho vydáním na Xbox 360. Oznámení vývoje pro další platformy se očekává v nejbližších dnech či týdnech.

O vznikající hře jako první informoval finský časopis Magaza Pelaaja, který rovněž uvedl, že by se nový díl měl postarat o dokonalé vyčerpání hardwarových možností zmiňované konzole. Krom toho se prý můžeme těšit na unikátní grafické zpracování a fyzikální engine, vylepšenou AI protivníků, jež budou spontánně reagovat na vaše chování, a spoustu dalších vychytávek.

Příběh Splinter Cell: Conviction by nás měl jako první ze série vyvést na denní světlo, na němž rovněž setrváme téměř po celou dobu hraní. Nově tak budeme moci využívat vyděšeného davu lidí jako pohyblivého maskování, jež bude pronásledovatelům znesnadňovat práci. A že bude důvod pro Samovo pronásledování!

Náš neohrožený hrdina totiž v pokračování hry uposlechne svého svědomí, a ve snaze zachránit starou přítelkyni – Annu Grimsdottir – se znovu stane součástí organizace Third Echelon. Po několika málo misích mu ovšem dojde, že něco není v pořádku, když mu organizace dodává nevyhovující informace, stejně jako vybavení, což mu tak znesnadňuje úspěšné splnění zadaných úkolů, a rozhodne se organizaci definitivně opustit a stát se psancem. Tentokrát však skutečným.

Související informace (Splinter Cell: Conviction):
Platforma: Xbox 360
Žánr: stealth-akce
Výrobce: Ubisoft Montreal (
http://www.ubisoftgroup.com/index.php?p=62&cart_id=12)
Vydavatel: Ubisoft (
http://www.ubi.com/)
Předpokládané datum vydání: 2007

Zdroj: GGmania

Diskuze (1) Další článek: Playstation 4 v roce 2008?

Témata článku: , , , , , ,