Nový Xbox 360: nejhezčí hry, jaké jste kdy viděli

Z nepochopitelného důvodu domácí herní magazíny věnují uvedení Xboxu 360 jen minimálně pozornosti. Přitom show na MTV ukázala, že se jedná o skutečně famózní kousek hardwaru. Stejně skvěle vypadá i seznam připravovaných her; Quake 4, Call of Duty 2, Need for Speed: Most Wanted či kupříkladu Unreal Tournament 2007... A to je jen malá ukázka.
Kapitoly článku

V našem nedávném článku jste se mohli dočíst o konzoli samotné a jejich hardwarových specifikacích. Možná se ptáte, jaký má význam dnešní text - vždyť již minule jsme mluvili o připravovaných titulech, a dokonce přidali jejich kompletní seznam. V něm však byly zmíněny jen ty hry, které budou v prodeji v ten samý den, kdy přije Xbox 360 na trh.

Dnešní článek se věnuje všem titulům, které pro Xbox 360 byly dosud ohlášeny; jen je jim věnováno o "trochu" více místa, než pohý seznam. Samozřejmě jsou v následujícím textu zmíněny jak hry připravované "do budoucna",  tak i již zmíněné launch tituly. To vše pěkně pohromadě a navíc s desítkami obrázků jen na Doupěti!

2 Days to Vegas

Výrobce: Steel Monkeys
Distributor: TBD
Žánr: 3rd person akce

Běloruský tým Steel Monkeys se nechal inspirovat populárním seriálem 24 hodin a ve své připravované hře 2 Days to Vegas nám hodlá nabídnout hrátky s časem v tom samém stylu. Jak vyplývá již ze samotného názvu, tak ale dostaneme dvakrát více času – takže celé dva dny. A i když tento prvek nezní nikterak originálně (uvidíme ještě, jestli bude i čas ve hře plynout jako ve skutečnosti, nebo bude mírně zrychlený), to ostatní nám známé vypadá více než dobře.

Žánrově hra spadá mezi akční adventury viděné z třetího pohledu; slibuje honičky v ulicích Las Vegas, přestřelky a vůbec všechny ty věci, co gangsteři normálně dělávají. Na rozdíl od seriálu totiž ve hře nebudete na straně dobra, nýbrž právě vy budete těmi zloduchy. Tedy jak se to vezme. Po třech letech vás konečně propustí z vězení a vy, místo abyste si nerušeně užívali se svou přítelkyní, zjistíte, že se váš bratr zapletl s nějakými pochybnými existencemi. A hádejte, kdo bude muset bratříčkovi pomoct a vytáhnout ho z průseru?

V kuloárech se dokonce šeptá i o možnosti tuningu aut, ovšem jak si autoři tuto myšlenku představují, zatím není známo. Hra prý hodlá stavět hlavně na příběhu - a dokonce nezůstaneme pouze v ulicích Las Vegas. Autoři slibují reálně zpracované prostředí hned několika velkých amerických měst. Abychom se ale přiznali, tak se 2 Days to Vegas trochu obáváme. Automobilové honičky, přestřelky, reálné zpracování světových velkoměst… To vše připomíná promrhnaný potenciál Driv3ra.

   

  

   

  

   

 

Alan Wake

Výrobce: Remedy
Distributor: TBD
Žánr: Akce

Je tomu pouze pár dnů, co byla spuštěna teaser homepage pro novou hru Alan Wake. Že vám název tohoto titulu nic neříká? Není divu, neboť právě až prostřednictvím zmíněné homepage prosákly na světlo světa první informace. Víme opravdu jen málo, ale vzhledem k tomu, jaké slavné vývojářské studio má vývoj na starosti, se snad nemáme čeho obávat. Finské Remedy má na svědomí populárního Maxe Payna a teď už i za dalšího sympaťáka, Alana. Hra má s předchozí hrou od Remedy společné nejen jméno hlavního hrdiny v názvu, ale i špičkové grafické provedení a napínavý příběh. 

Trailer (20 MB): stáhnout

 

Blue Dragon

Výrobce: Mistwalker
Distributor: Microsoft
Žánr: RPG

Dobrých RPG není nikdo dost. O to, že by se Blue Dragon jedním takovým nestal, se není třeba obávat; na vývoji se totiž podílí hned několik ostřílených borců, kteří mají na svědomí kupříkladu legendární Dragon Quest. Bohužel zatím nejsou známy detaily o tom nejdůležitějším – příběhu. Autoři pouze nastínili něco v tom smyslu, že by se měl motat kolem vztahu hlavního hrdiny a jeho neobvyklého dračího kamaráda. Kromě hlavního hrdiny Shu byly představeny ještě dva další charaktery: mladík Jiro a půvabná dívenka Kurukku. Samozřejmostí je vybalancovaný RPG systém a vynikající vizuální zpracování.

Call of Duty 2

Výrobce: Infinity Ward 
Distributor: Activision 
Žánr: FPS

Na našich nekonzolových miláčcích způsobilo ohlášení druhého dílu Call of Duty celkem slušný poprask, ohlášení na Xboxu 360 se prozatím nese v podobném duchu. Druhý díl by měl zaznamenat velký krok vpřed zejména co do volnosti a rozlehlosti hry; průběh už by neměl být tak drasticky naskriptovaný jako v případě jedničky. Hra nabídne celkem čtyři (!) jednotlivé vojenské příběhy, které by měly zaručit co možná nejdelší herní dobu. Slibováno je mnoho nápaditých misí, notná dávka autentičnosti a v neposlední řadě pokročilá umělá inteligence. Samostatnou kapitolou by pak mělo být technické zpracování; k dispozici má být nebývale rychlý engine, který podle autorů dokáže dosud neviděné zázraky. Call of Duty 2 je jedním z nejočekávanějších a zároveň nejlépe vypadajících titulů, které je možné na E3 vidět.

Trailer (3,1 MB): stáhnout

  

  

 

Condemned: Criminal Origins

Výrobce: Monolith Productions
Distributor: SEGA 
Žánr: Akce

Ve velkolepé show na hudební stanici MTV, kde byl poprvé Xbox 360 oficiálně představen světu, se objevily i první detailnější informace o nadějné akční hře Condemned. Její vývoj má na svědomí známý tým Monolith, který nyní, mimo jiné, úpěnlivě pracuje i na thrilleru F.E.A.R.

Condemned by měl jít právě ve šlépějích S.T.R.A.CH.U. a nabídnout temnou atmosféru, stísněné prostory a neobyčejné protivníky. Hra by se totiž měla odehrávat v prostředí polorozpadlých skladišť a zapomenutých budov daleko od civilizace - a vůbec na místech, kam by se bál vstoupit i skvěle vycvičený voják, natož obyčejný policista, jako je hlavní hrdina. A co vůbec na těchto zapadlých místech pohledává? Pátrá po nebezpečném vrahovi. V cestě mu ovšem nebude stát jen nepřízeň osudu, díky níž se hlavnímu padouchovi neustále daří schovávat, ale také nezvyklý sortiment nepřátel. Potká tak kupříkladu bezdomovce, psychopaty, narkomany a další členy městské "spodiny".

Trailer 1 (12 MB): stáhnut
Trailer 2 (12 MB): stáhnut
Trailer 3 (17 MB): stáhnut

  

Dark Sector

Výrobce: Digital Extremes
Distributor: TBA 
Žánr: Akce

Digital Extremes to se svým osamostatněním myslí opravdu vážně. Tento vývojářský tým je znám především pro své práce na sérii Unreal Tournament, ovšem na krabici tohoto velikána se krčilo pouze jejich malé logo. První velký projekt přišel až nedávno v podobě sci-fi akce Pariah. Ta se i přes mírné zklamání herních recenzentů nakonec usadila alespoň ve vodách nadprůměru a Digital Extremes už nic nebránilo v práci na dalším titulu.

Hlavním hrdinou Dark Sectoru je Hayden Tenno, nezvyklý hrdina, který trpí komplexy, protože jeho schopnosti nikdo neoceňuje. Právě na jeho schopnostech ale hra bude stavět; krom toho nás čeká i lákavá vizuální stránka a i množství stealth prvků. Rozhodně nečekejtá žádný žánrový guláš - autoři sází především na čistou akci a stealth mise prý budou jen pro zpestření. Proč ne. Je jisté, že DE střílečky umí na výtečnou a Dark Sector se tak řadí mezi ty opravdu očekávané tituly.

Trailer (100 MB): stáhnout

  

  

  

  

The Darkness

Výrobce: Starbreeze AB
Distributor: Majesco 
Žánr: Akce

Starbreeze se proslavili svou hrou Chronicles of Riddick; hrou na motiv stejnojmenného filmu. Jejich nový počin The Darkness bude mít s Riddickem mnoho společného; namísto na motivy filmu je natočený podle slavného noir comicsu, jehož atmosféře bude odpovídat i precizní grafické zpracování. Jak již název napovídá, celá hra se bude točit kolem temna. Hlavní hrdina Jackie Estacado je nedobrovolným vyslancem temnoty, kterého všichni považují za jednu z největších hrozeb světa. Právě proto upoutá pozornost „světlých“ sil, jež se jej snaží zničit. V Starbreeze se patrně zaměřují jen na hrdiny-záporňáky. Minule se jim to vyplatilo, tak proč by to nemělo vyjít i napodruhé?

Trailer (15,3 MB): stáhnout

Demonik

Výrobce: Terminal Reality
Distributor: Majesco  
Žánr: Akce

Kdo by neznal mistra akčních filmů Johna Woo. Ovšem již málokdo tuší, že se Woo se svými počiny chystá i na herní trh. Jedním z jeho prvních titulů by měl být právě Demonik. Vývoj byl svěřen firmě Terminal Reality, která má na svědomí kupříkladu báječnou Bloodrayne. Hra by měla nabídnout propracovaný příběh, o který se postará mistr hororu Clive Baker, a desítky hodin nefalšované akce. Uvidíme, nakolik bude Demonik skvělý a zda se naplní vize mistra Barkera. Ten o Demoniku prohlásil, že „je to přesně ten titul, který budete hrát se zpocenými dlaněmi“.

Trailer (14 MB): stáhnout

The Elder Scroll IV: Oblivion
 
Výrobce: Bethesda Softworks
Distributor: Bethesda Softworks/2K Games 
Žánr: RPG

The Elder Scrolls IV: Oblivion je pokračováním slvné RPG série - a podle dostupných informací se bude jednat o důstojného nástupce, který nabídne nejen tradičně propracovaný příběh, ale i skvělé grafické provedení. Bylo by asi zbytečné se o něm rozpisovat, věnovali jsme mu už více prostoru v různých aktualitách. Takže se už nenechte rušit při dívání se na tu nádheru...

  

  

  

  

  

  

  

V další kapitole na vás čekají další kvalitní tituly; destrukční závody Full Auto, třetí pokračování taktické akce Ghost Recon či legendární Kmotr - a další.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,