Nový Xbox je jako topení, tvrdí zahraniční novináři

Po vlně pozitivních reakcí na nový Xbox se přece jen dostávají na povrch také některé neduhy nové konzole.

Reakce novinářů na vyzkoušení Xboxu Series X byly veskrze pozitivní. Nyní se však objevují také první informace o potenciálních nedostatcích nové konzole od Microsoftu. Tou by měl dle pisálků ze zahraničí být problém s chlazením. Například Ken Bogard z Jeux Video se k novému Xboxu vyjádřiv ve videu, které již bylo staženo. "Series X je horký. Jako vážně horký. Nedělá žádný zvuk, ale je neskutečně horký. Ta konzole produkuje šílené teplo. Je to v podstatě jako krb. Můžete s tím vytápět svůj byt," nešetřil kritikou na chlazení Bogard. 

Podobný postřeh sdílel i Jeff Bakkalar z Giant Bomb, který navíc podotkl, že ani nebyla spuštěná žádná hra a jeho Xbox i přesto produkoval obrovské množství tepla. Je však nutné zmínit, že teplo, které z konzole vychází nemusí bezpodmínečně znamenat, že by se konzole samotná uvnitř musela přehřívat. Navíc šlo pouze o konzole poskytované novinářům, které nemusejí nutně být na chlup stejné jako ty, co půjdou do prodeje.

Xbox naopak nepřímo bránil třeba Tom Warren z The Verge. "Hodně lidí se mě ptá na Xbox Series X a jestli se tak přehřívá. Zatím nemohu mluvit kvůli embargu, ale zamyslete se. Poslal by Microsoft konzole stovkám streamerů a novinářů, kdyby věděl, že se přehřívají? Nenechali by na ně nikoho sáhnout," napsal Warren na Twitter.

Chystáte se pořídit Xbox Series X, který vychází již 10. listopadu?

Diskuze (10) Další článek: Hry zadarmo nebo se slevou: balík bojovek a Rising Storm zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,