NVIDIA představila čip Tegra 4, zvládne i Unreal Engine 4

Se svými 72 GPU jádry se prý jedná o nejrychlejší mobilní procesor.

V americkém Las Vegas právě probíhá veletrh CES (Consumer Electronics Show), což nás jako hráče až tak nezajímá, protože se zaměřuje na tablety, notebooky, mobily, televize a prostě spotřební elektroniku obecně. Ovšem i tam mají hry svoje místo, jak ukázala NVIDIA na své tiskové konference. O herním handheldu Shield už psal sesterský web Mobilmania, firma však zároveň s tím (vlastně chvíli předtím) představila i novou verzi jejich mobilního procesoru Tegra.

Tegra 4.jpg

Tegra 4 je dle slov Nvidie nejrychlejším mobilním procesorem. Procesor má v sobě 72 upravených GeForce jader, což mu dává šestkrát větší GPU výkon, než měla Tegra 3. Navíc obsahuje nový čtyřjádrový ARM procesor Cortex-A15, jenž dle tiskové zprávy nabízí 2,6krát rychlejší načítání webových stránek a významné navýšení výkonu pro aplikace.

Project Shield 1.jpg

Herní handheld Shield

Kromě toho obsahuje podporu konektivity LTE a HDR pro fotografie, ale to už nás moc nezajímá. Spíš zaujalo to, že NVIDIA během odhalení Tegry 4 ukázala i Dead Trigger 2, pokračování slušné zombie FPS od brněnských Madfinger Games. K vidění bylo i tech demo běžící na Unreal Enginu 4, takže o skvěle vypadající hry se do budoucnosti bát nemusíme. Prvním přístrojem s Tegrou 4 má být právě Shield, který by se měl objevit někdy letos v druhém čtvrtletí.

Zdroj: TZ

Diskuze (5) Další článek: Vánoční Steam slevy končí, máte poslední šanci na levné hry

Témata článku: , , , , , , , , , ,