Obří slevy na Černý pátek - Kam za nimi?

Černý Pátek je zde a my vám k němu přinášíme návod k postupu.

Jistě jste již od někoho z vašeho okolí slyšeli, že Black Friday je docela dobrá příležitost k tomu, nakoupit všemožné zboží za nižší ceny. Tento "svátek všech prodejců" má původ v 60. a 70. letech minulého století a v podstatě oznamuje začátek (před)vánoční nákupní horečky. Z USA a Kanady se však vlivem postupující globalizace brzy přenesl i do dalších částí světa - především proto, že je to z USA a za druhé, že je to vlastně docela dobrá příležitost, jak prodat staré zboží z uplynulé sezóny a ještě donutit nakupující, aby se o něj v adrenalinovém návalu poprali.

nyesm1-b88576298z.120151125222552000g1d6e4mm.20.jpg

  Co se týče počítačových a konzolových her, zde se samozřejmě prodejci rovněž předhánějí v tom, nabídnout vám co nejvíce ze svého portfolia za nižší ceny, které by vás mohly zlákat ke koupi a odčerpat tak další část finančních prostředků, před masakrem, jenž se strhne o pouhých pár týdnů později. Já se posléze v tomto článku budu zabývat především segmentem počítačových her, v nichž tkví mé pole působnosti, takže bez dalších řečí - pojďme na to.

Steam

Steam main.png

O právě probíhajícím výprodeji her na Steamu jsme vás informovali poměrně nedávno a ve slevě jsou v současné chvíli tisícovky titulů, z nichž katalogové ceny některých byly sníženy až o 80 - 85%. Mezi nejprodávanější hry pak v uživatelském žebříčku patří GTA V, kterému se dostalo slevy pouhých 40%, ovšem mezi nejpopulárnějšími tituly lze najít i například letošní senzaci Rocket League za 13,99 euro, Evil Within za 8,99, ARK: Survival Evolved za necelých 17, zajímavý pro nové zákazníky jistě bude i Valve Complete Pack za 18, jenž obsahuje všechny dosud vydané hry Valve - což už je pěkná porce zábavy,  i kdybyste jich měli již polovinu nakoupenou.

Mezi další hry, které bych bez mrknutí oka doporučil a které se dočkaly skutečně patrné slevy, patří poslední díl série Tomb Raider (když nepočítáme novinku Rise, jež je ovšem prozatím časovou Xbone exkluzivitou) za 5 euro, za stejnou cenu ale nakoupíte například i kooperativní akci Payday 2, či simulátor umírání Dark Souls. Pro přemýšlivější hráče se jistě sluší doporučit The Stanley Parable za 2,39, dobrodruzi si mohou smlsnout na základní hře The Elder Scrolls V: Skyrim za 3,74, ovšem osobně bych doporučil koupit raději Legendary Edition za 7,49, jelikož DLC se fanouškům jistě vyplatí.

Obecně ale platí, že díky současné nízké ceně za euro se nákup na Steamu vyplatí mnohem více, než několik měsíců zpět - takže pokud po něčem toužíte a nestojí to více, než například 5-15, směle do toho.

Nuuvem

nuuvem2.png

Nejsem si jist, na kolik je tuzemským hráčům znám největší brazilský prodejce elektronických licencí her, každopádně za určitých okolností lze právě tam sehnat jedny z nejlevnějších klíčů na trhu (v rámci oficiální distribuce, kterou Nuuvem je, takže žádný strach). V posledních několika měsících navíc Nuuvem konečně zabral a kromě veškerých kontraktů s vydavateli, jež vedly k tomu, že hry se pro evropské a severoamerické zákazníky staly kvůli implementaci regionálních zámků téměř nedostupné, připravil i anglickou jazykovou mutaci svého e-shopu, takže již není nutné umět portugalsky, abyste se v něm mohli snadno orientovat (ačkoliv "Carinho" a kostrbatý překlad z Google Translate mi bude prostě chybět). 

V současné době je v nabídce více, jak 300 her, přičemž je třeba dávat dobrý pozor, které jsou určeny pouze pro brazilský trh (a tedy jsou regionálně zamknuté) a ke kterým obdržíte tzv. ROW klíč, jenž vám hru bez problémů odemkne i na našich tuzemských (euro) Steam účtech. Z her, které bych doporučil ke zvážení, je tu k mání například Wolfenstein: The New Order za 18 realů, což je v přepočtu nějakých 120 korun, za stejnou cenu pořídíte i hororovku The Evil Within, Metal Gear Rising: Revengeance za 12,49 realů, masivně zlevněny rovněž byly rozličné tituly od Bethesdy a 2K (Legendary Edition ke Skyrimu zde pořídíte za 6 dolarů). Nuuvem je jednoduše studnicí neskutečně výhodných nabídek, ale jak jsem uvedl dříve, je potřeba dávat pozor na regionální zámky, jelikož klíč určený pro Brazílii může mít pro vás a váš Steam účet nedozírné důsledky i za předpokladu, že už se vám jej nějakým zázrakem podaří aktivovat přes některou z VPN služeb.  

Pro úspěšné dokončení objednávky je potřeba mít ověřený účet, pokud se rozhodnete platit přes bránu Paypal.

GreenmanGaming

gmg.png

Tenhle britský ufounek již na scéně herních obchodů řádí nějaký ten pátek a i na tento černý přichystal hned několik stránek zajímavých slev, z nichž si jistě vybere i náročnější zákazník. Vaší pozornosti by neměly uniknout především hry ze série Sniper Elite: Nazi Zombie Army, Painkiller: Hell & Damnation, či opět portfolio her Bethesdy. Nezapomeňte pak rovněž využít voucher, s jehož pomocí získáte další 10% slevu na veškeré zboží v košíku.

Gamersgate

gamers.png

Gamersgate je služba, ze které jsem zatím nakoupil pouze jednu hru, jelikož jejich ceny mi nikdy nepřijdou příliš konkurence schopné. Z jejich nabídky lze vybrat například Goat Simulator za 2,50 euro, Sniper Elite 3 za 13,80, či Assassin's Creed Liberation HD za 5 euro (na Steamu je za deset). A pokud jste nehráli A Story About My Uncle, tak to lze sehnat za 1,95. Ve zbytku inventáře shopu se již jistě pohrabete sami. Akce zde končí 1. prosince. 

Games Republic

games republic.png

Games Republic osobně vnímám jako relativně nenápadného prodejce, ale jelikož se uvolil rovněž se zúčastnit těchto bláznivých slev, z nabídky vybírám například první díl Zaklínače za 1,49 euro, Brothers: A Tale of Two Sons (stejná cena, jako na Steamu), či český špičkový simulátor truckera Euro Truck Simulator 2, v němž mám také naježděno pár desítek tisíc kilometrů (ach ty železniční přejezdy..) Osobně do tohoto článku obchod řadím spíše z povinnosti, ale pokud si hry v nabídce vyfiltrujete dle ceny, třeba na něco pro vás zajímavého narazíte.

Bundle Stars

stars.png

Na rozdíl od předcházejícího obchodu jsou Bundle Stars, kteří vyrostli pod patronátem německého vydavatele Focus, těmi, kam právě uplynulý rok směřovala valná část mých "financí na zábavu". Kromě naprosto špičkového Artifex Mundi Bundlu, kde za směšnou částku dostanete hned několik HOG her vysoké kvality (a to se cena v uplynulých hodinách navýšila a stále jde o skvělou nabídku), bych vaší pozornosti doporučil například zajímavou plošinkovku Contrast za 3,74 eura, rozličné LEGO hry po pěti, či počítačovou obdobu Městečka Palerma Town of Salem za 1,49 (na Steamu za 4). Rozhodně podrobně prostudujte všechny tamější bundly, stojí za to.

Ti ostatní

Z dalších obchodů, kteří se do dnešního kolotoče slev zapojili, lze jmenovat například Funstock digital (ti mají e-shop ve třech mutacích, nezapomeňte nahoře přepnout na měnu, která vám vyhovuje), humble store, uplay shop, zatímco (EA) Origin své slevy již spustil před pár dny. Z dalších lze jmenovat například českou mutaci polského shopu Muve, kde lze sehnat Skyrim za 99,- a Morrowind GOTY za 79,-. A kdo hrál Morrowind, tak jistě ví, že za ty stovky hodin ve Vvardenfellu je to opravdu směšná částka.

Z dalších zajímavých slev doplním RAGE, Zaklínače 2 i Quake 4 za 59,-, Fallout: New Vegas za 69,-. či jednu z pro mne nejlepších her minulé generace - Dishonored za 99,-. Rovněž nemůžeme zapomenout ani na Indie Gala, či Games Planet.com, kteří pro změnu rovnou přichystali XMAS Deals (a ne neptejte se nás proč, vždyť obchodní centra už mají od půlky října také ozdobené stromečky).

Nebudeme si lhát do kapsy, většinu vašich nákupů lze za dobré ceny díky relativně příznivému kurzu eura pořídit přes Steam, ale rozhodně neuděláte chybu, když budete sledovat i ostatní stránky, či se mrknete na některý ze slevových agregátorů, mezi které počítáme stránky isthereanydeal, či mnou bedlivě sledovanou skupinu na redditu s názvem GameDeals. Ovšem tam bych se ve snaze o zachování duševního zdraví raději být vámi nedíval do tamějších komentářů, ušetříte si zbytečné nervy.

Své slevové akce rozjely také oba oficiální konzolové portály - Playstation Store a Xbox Live. Pro konzole Playstation a Xbox můžete nyní stahovat spoustu velmi lákavých her, slevy se mnohdy vyšplhají až na 80%. K mání jsou jak zcela nové tituly v čele s Need for Speed, Call of Duty: Black Ops 3 či Zaklínač 3, tak starší pecka jako Dishonored, NBA 2K16 či Darksiders 2.

Mnohé slevy překračují Černý pátek a budou trvat až do konce víkendu. Takže na nic nečekejte a vzhůru na nákupy. dokud je čas! 

Diskuze (2) Další článek: Rainbow Six Siege láká startovním hudebním trailerem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,