Otevřená beta nového DOOMa nedopadla příliš slavně

Jak si vede hra v očích hráčů? Nepříliš dobře, popisují ji jako nevydařené Halo.

Jak jsme již dříve avizovali, tento víkend probíhal otevřený test pokračování legendární série DOOM, zapojit se mohl každy. Počas celého víkendu rovněž přibývali uživatelská hodnocení hry ve službě Steam, a jak to celé dopadlo? Nemastné-neslané názory, na jaké jsme při podobných událostech zvyklí šli nyní stranou, a hráči si na pusu pozor opravdu nedávali. Co je zarážející a zcela nečekané, až 63% z nich udělilo této hře záporné hodnocení. Co je nejčastěji vedlo k udělení negativního hodnocení?

Inu, důvodů bylo víc. Kromě toho, že se většina skalních fanoušků stěžovala na vysloveně nepříjemnou podobnost s hrami jako Halo či Call of Duty, zážitek kazila i špatná hratelnost obecně. Známý vývojář Gary Riches, který je rovněž fanouškem série, se pro britskou televizi BBC ke hře také vyjádřil: "Nový DOOM se mi líbí, i když nepůsobí jako pokračování série DOOM, ale spíš jako sequel ke hrám Quake nebo Unreal Touranament. Jsem z toho trochu zklamaný. Je to dobrá hra, ale bohužel, spoustu DOOMových prvků se z ní zratilo."

image.jpeg

Zapojili jste se do otevřeného betatestu hry DOOM i vy? Podelte se s námi o vaše zážitky a názory. DOOM vychází 13. května pro PC, PS4 a XONE.

Diskuze (8) Další článek: Designér DayZ vydává svoji první hru pro VR

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,