Overwatch: Tower Defence v Counter-Strike stylu s kapkou halucinogenů?

Blizzard ukázal, že mu není cizí vzít fungující koncept svých konkurentů a udělat ho po svém, po Blizzardím.

Overwatch si bere za vzor stále populárnější MOBA hry, ale jde na to od boku. Tentokrát nepůjde o strategii v pravém slova smyslu, ale o střílečku se základními moba rysy. Tedy parta proti partě. Pět hráčů proti pěti Polákům.

Na výběr je zatím 21 hratelných postav, které jsou rozděleny do čtyř kategorií. Tank, útok, podpora, obrana s klasickými úlohami. Každá postava má tři skilly a jeden ultimátní. Ostatně, hratelnost se velmi liší podle toho, za kterou postavu hrajete. Novinkou je možnost změnit si hrdiny v již běžící hře a reagovat na vývoj klání.

20141108025652a0dxq9aond8nkjdk.jpgDorado_001.jpgEAza98W.jpg

Map je zatím deset a liší se dle konceptu úkolů, které musíte splnit, abyste vyhráli. Bránění území, transportu a jistě přibudou i další. Blizzard tohle vymýšlet umí a nebude se opakovat stereotyp z dělání jednoho a toho samého úkolu pořád dokola.

Mapy jsou velmi variabilní, stejně tak jako postavy. Některé mají možnost šplháni na nedostupná místa, čímž získají nemalou výhodu. Po mapě jsou také schované lékárničky a je alfou a omegou naučit se jejich pozice a včasné chození pro healy, které mnohdy rozhodnou o vašem vítězství či smrti.

Mei_008.jpg

Po každé odehrané hře nastává menší bonus v podobě ukázky nejlepšího killu. Jde i o jisté zadostiučinění, kdy ostatním hráčům hra ukáže, že vy jste tady ten kydlič.

Uživatelské rozhraní ve vlastních hrách bude velmi variabilní. Blizzard chce dát hráčům volnou ruku v sestavování pravidel pro vlastní (custom) hry. Ať už se bude jednat o omezený počet či určitý typ hrdinů, vypnutí killcam, rotací map, nebo zabíjení pouze pomocí head-shotů a podobně.

paxeast_06.jpgreaper-screenshot-005.1GcKT.jpgTRCR07.jpg

Zatím není jasné, zda-li další nově přidané hrdiny bude možné koupit za peníze, herní měnu, nebo budou zdarma. Blizzardi mají se hrou velké plány a několik různých scénářů na roky dopředu, ale ještě sami neví, jakou cestou se uchýlí. Ve hře je stále možnost převedení hry do systému free-to-play. Samozřejmě to nastane pouze v případě malého zájmu platících hráčů.

To, že Blizzardi hře velmi věří dokládá i fakt, že postavička Tracer se dostane do Heroes of the Storm. Určitě tvůrci vymyslí i další propojení, aby hráče nalákaly do všech svých světů, jako tomu je právě nyní s Hearthstone a World of Warcraft.

overwatch_image_l1UCC.jpg

Overwatch sází na rychlou a frenetickou akci, kdy se pořád něco děje. Takový pocit jsme mohli zažít naposledy v CTF u starého Dooma 2. Ač je pravda, že barviček by zde mohlo být míň.

Hra vyjde jak na PC, tak i na konzole PS4 a Xbox One. V současné době probíhají četné betatesty.

Diskuze (2) Další článek: Tajúplná indie hříčka Below dorazí v létě na PC a Xbox One

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,