PES 2014: první oficiální informace a obrázky

Čeká nás nová éra herního fotbalu?

Od oznámení fotbálku Pro Evolution Soccer 2014 uběhl už nějaký ten pátek, ale přesnější informace jsme do dnešního dne neměli k dispozici. Konami se však s námi konečně v oficiálním prohlášení podělilo o hlavní principy připravovaného titulu. Novým motorem hry bude FOX engine z dílen Kojima Productions, který pohání i připravovaný Metal Gear Solid V. Tvůrci díky němu chtějí docílit kompletního restartu série, po němž hráči volají už pekelně dlouho. Co si budeme povídat, konkurenční FIFA utíkala kvalitou mílovými kroky.

1370344719-ps3-pes2014-mock-packshot.jpg

Hlavní novinkou je technologie zvaná TrueBall. Díky ní tvůrci dovedou přenést reálné chování míče a pohyby hráče v rozmezí 360 stupňů. Hlavním úkolem je, aby se míč pokaždé choval jinak a hráč tak musel reagovat co nejpřesněji a nejpohotověji, jelikož první dotek je v souboji to nejdůležitější. Jedná se v zásadě o nové jádro celé série, kolem terého chce Konami obtočit všechny ostatní mechanismy.

Druhým aspektem je Motion Animation Stability System nebo-li kolizní systém. Souboje už nebudou předem připravené animace, které se na obrazovce objevily za určitých podmínek, ale budou generovány náhodně podle atributů hráče, jako sílá, výška nebo váha. To má přinést větší dynamiku a reálistické podání podobně, jak toho docílil Impact Engine.

1370344712-pes2014-bm-ucl.jpg 1370344712-pes2014-santos.jpg 1370344716-pes2014-bm-allianz.jpg

PES ID má pak jediný úkol, a sic převést do hry reálné fotbalisty. Jejich vzhled, pohyb, styl střely a celkově podání. Pro přirovnání disponoval PES 2013 padesáti takto upravenými hráči. Nově bude číslo mnohem větší, přesnější informace však sděleny nebyly. Právě licence však bylo bolavým místem celé série, takže jsme rádi, že s tím vývojáři hodlají něco udělat.

Poslední důležitou novinkou je Heart, neboli psychika hráčů. Fotbalisté vědí, že velkou roli hraje i psychický stav hráče a zde to platí dvojnásob. Každý hráč je na tom morálně jinak, tudíž během zápasu, kde jeho tým bude dostávat co proto, bude více nesoustředěný. Tím pádem bude hůře nahrávat, střílet a odnese to i fyzička.

Přepracování se nevyhnou ani přímé a pokutové kopy. Mnoho nových možností nabídne i taktický režim před zápasem. V zásadě lze říci, že se série dočkala kompletního rebootu a bude rozhodně zajímavé sledovat, s čím vším vyrukuje proti konkurenčnímu titulu FIFA 14. Že by se PES vracel do hry?

Pro Evolution Soccer 2014 dorazí ještě letos pro PS3, Xbox360, PC a PSP.

Zdroj: TZ

Diskuze (4) Další článek: Oznámeno Halo: Spartan Assault pro Windows 8

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,