Pět nej herních hrdinek - to nejkrásnější z her

Krásné hrdinky, které mimo velkého výstřihu zaujmou i osobností a životním příběhem. Pojďte se pokochat.

Dobrých her, jídla, vína a hezkých žen není nikdy dost, to věděli už staří Římané. Nová doba si však žádá i nové přístupy a pro designéry počítačových her není nic snazšího, než krásné ženy a hry spojit dohromady. Nalijte si tedy číši dobrého vína a pojďte se podívat, jaké krásky a charismatické dívčiny mně za tu dobu, co se věnuji hrám, utkvěly nejvíce v paměti.

Alyx Vance

Série: Half-Life od druhého dílu

Půvabná dcera profesora Vance provází mlčenlivého Gordona Freemana velkou část hry a sympatickým vystupováním si získala pozornost nejednoho hráče. Sympatická žena s lehce exotickými rysy se totiž nebála ukázat emoce, stejně jako dokázala situaci odlehčit milými vtípky, nebo pomoct při řešení problémů. Nemluvím myslím jen za sebe, když řeknu, že jsem chtěl neustále mlčícího Gordona nakopat do pozadí za to, že neumí říct ani děkuji.

Alyx.jpg alyx2.jpg

Zajímavý fakt: Fanoušky Alyx zaujala natolik, že v rámci Cinematic modu, který vylepšuje grafiku hry, si ji také trošku přeleštili. Jak to vypadá se můžete podívat na obrázku vedle, ale podle mě je Alyx nejhezčí taková, jaká je: milá dívka totiž nepotřebuje k získání pozornosti ukazovat podprsenku ani na sebe navlékat uplý top.

alyxfakefactory.jpg

Samus Aran

Série: Metroid

Po většinu času ukrytá v brnění, ale přesto svůdná a křehká. Taková je lovkyně odměn Samus Aran, jejíž jedinou společnost představuje věrná loď a která má až nepřirozeně vyvinutý smysl pro spravedlnost. Obvyklou nemluvnost a nepříliš emocionální chování ale odčiní ve chvílích, kdy se jí někdo přeci jen dostane pod tvrdý energetický krunýř: při vypjatých scénách a zvláště boji s Mother Brain nemůže zůstat jedno oko suché.

samusaran.jpg


Zajímavý fakt: To, že je Samus Arsamusaranold.pngan žena, bylo odhaleno až na konci prvního dílu Metroidu a pro spoustu hráčů to znamenalo šok. Hopsačkám a střílečkám totiž do té doby dominovali muži a ženy představovaly jen objekty čekající na záchranu. Samus Aran se tak jako první emancipovala a vydala se nakopat mimozemské zadky vlastními kozačkami.

TIP:  Pokud chcete vidět další obrázky hezkých herních žen, zavítejte do příslušného tématu na našem fóru.

Sniper Wolf

Hra: Metal Gear Solid

Zdá se být ledově chladná, ale jak říká sám Solid Snake: „Lásku můžete najít všude. Dokonce i na bojišti.“ Není tedy divu, že se v rámci děje prvního MGS dostanete k neskutečně smutným a nádherným scénám, jejichž hlavní hrdinkou je právě odstřelovačka Wolf. I když stojí na té špatné straně, nelze upřít dívčině vychované vlky neuvěřitelně sympatické vystupovaní ani bravurní přesnost a vyvinutý smysl pro čestný boj.

sniperwolf.jpg sniperwolf2.jpg

Zajímavý fakt: O popularitě Sniper Wolf svědčí i fakt, že se odkazy na ní dostaly do několika jiných her. V obou případech jde o odstřelovací pušky, v nichž je jméno kvůli licenčním podmínkám lehce zkomoleno: konkrétně jde o MGS Sniper Wulf Mk. II. v Army of Two a MG-S1 Sniper Wolfe v DLC pro The Godfather 2.

Faith

Hra: Mirror’s Edge

Faith je žena, která u mě jen těsně vyhrála nad další zajímavou osůbkou v herním světě – nad Jade z Beyond Good & Evil. Stejně jako ona sice představuje jednu z prvních hlavních hrdinek, které vystupují ze stylu „slečna s velkýma prsama v chromované podprsence a kalhotkách,“ zaujala však i emocionálně vypjatým příběhovým pozadím a lehkostí, s jakou se přenášela přes propasti.

faith.jpg faith2.jpg

Zajímavý fakt: Krátce po vydání hry se objevil fanart, který upravuje Faith pro americké a evropské publikum. Zvětšení poprsí a odmazání tetování tehdy pořádně rozčílilo jednoho z designérů hry, který doslova prohlásil, že ze sympatické runnerky chtěl vytvořit osobnost a nelíbí se mu, když z ní někdo dělá „dvanáctiletou holčičku, které někdo přifoukl prsa.“

faith_fan_made.jpg faith_original.jpg

Lara Croft

Série: Tomb Raider
   
Žebříček o herních hrdinkách by se bez největší sexbomby asi ani nedal udělat a nebudu lhát, že právě facelift, jakým v rámci chystaného pokračování prošla Lara, mě k nápadu na tento článek přivedl. Z modelky s nepřirozeně nafouklými plícemi se teď stala sympatická osmnáctka, která se prostě snaží přežít a používá k tomu všechno, co má po ruce. Hororový nádech celého dobrodružství, zajímavé nápady a hlavně i propracovanější psychika hlavní hrdinky je něco, čím si podle mě dobude zpět nejedno hráčské srdce.

laracroft.jpg laranew.jpg

Zajímavý fakt: Lara Croft je jednou z mála herních hrdinek, které střídají s každým novým dílem série oficiální modelku. Ve výčtu jmen tak nechybí slavná jména jako Angelina Jolie či Alison Caroll. Ke změně by se nejvíc hodila nějaká dívka z ulice, nicméně Eidos nedávno prohlásil, že Laru už žádná modelka reprezentovat nebude.

Diskuze (14) Další článek: The Elder Scrolls: Skyrim – první pohled za oponu (zoom)

Témata článku: , , , , , , , , , , ,