Pinball Arcade – nejlepší pinball na cesty (recenze)

Milujete cinkot kovových kuliček a blikání barevných světel pinballových stolů? Tak si nenechte ujít Pinball Arcade.

Pokud patříte do stejné krevní skupiny jako já, tedy pinball pozitivní, nechť vaše srdce zaplesá! Ještě nikdy jsme se na iOS nesetkali s tak skvěle propracovaným pinballem, který přesto bude vypadat povědomě a připomene vám hodiny strávené u blikajících automatů, kdy jste se stůj co stůj snažili překonat nejvyšší skóre kamaráda.

Za cenu, která nepřesahuje jedno euro, se vám dostane hodně hodin dobré zábavy. V základní nabídce na vás čeká sice jen jeden stůl, zato se ale jedná o jednu z největších klasik.

Za cenu, která nepřesahuje jedno euro, se vám dostane hodně hodin dobré zábavy

Fanoušci teď při přečtení jména William’s Tales of the Arabian Nights budou jistě souhlasně přikyvovat. Velmi dobře zvolený první stůl, který nabízí spoustu speciálních bonusů a achievementů, vás zaměstná na několik hodin. Pokud by vám to však nestačilo, můžete si přes hru dokoupit další stoly. Sympatická je také možnost si je před zakoupením na krátkou chvíli vyzkoušet.

Pinball Arcade 01.jpgPinball Arcade 02.jpg

V momentální nabídce nechybí Theatre of Magic, Black Hole a především můj oblíbený Ripley's Believe It or Not. Každý nový stůl má jinou cenu, a to z důvodu jejich rozdílné komplikovanosti či nápaditosti. Z nějakého neznámého důvodu neušetříte při koupi všech nových stolů najednou, ale naopak zaplatíte ve výsledku ještě více. Pevně věřím, že tato chyba bude opravena v prvním updatu, který by měl vyjít ještě v tomto týdnu.

Zatímco hlavním cílem je samozřejmě získat na stole nejvyšší skóre, autoři připravili také několik dalších úkolů (achievements). Při jejich splnění se vám otevřou další a komplikovanější úkoly. Samotné leaderboards momentálně vyžadují přihlášení přes Facebook, což je podle mého názoru zbytečné. Už teď je ale jasné, že toto bude opraveno v prvním updatu, kde přibyde možnost používat Game Center.

Hned po prvním spuštění jsem byl nesmírně příjemně překvapen, jak věrohodně se autorům z Farsight Studios povedlo přenést pinball na mobilní displeje. Naprosto všechno, včetně zvuků, grafiky a samotného pocitu z hraní je naprosto dokonalé a nemám co vytknout.

Naprosto všechno, včetně zvuků, grafiky a samotného pocitu z hraní je naprosto dokonalé

Ať už se budete snažit udržet ve hře multi-ball, nebo se pokoušet spustit nějaké kombo trefami do správných míst, budete se královsky bavit. Nutno dodat, že veškeré možnosti stolu jsou výborně popsány hned po spuštění hry, takže se nestane, že byste kuličku jen tak pinkali po stole, aniž byste věděli, co přesně máte trefovat.

Pinball Arcade 03.jpgPinball Arcade 05.jpg

Ačkoliv si dovedu představit, že casual hráčům bude stačit pro občasné zabavení základní stůl, ti zkušenější se ho za chvíli naučí ovládat a budou hledat nové výzvy. Ty přijdou samozřejmě až s novými stoly, kterých má navíc přibýt hned několik v průběhu tohoto roku. Mezi těmi, které teprve vyhlížím, se řadí například Attack from Mars, Monster Bash, Medieval Madness nebo Space Shuttle.
Hraní pinballu je stále tak zábavné, jako si ho pamatuji a díky Pinball Arcade jsem s troškou nostalgie zavzpomínal na staré dobré časy. Pokud patříte do stejné skupiny, nebudete koupě litovat. Pro všechny ostatní to může být první, a velmi sympatické, seznámení s pinballem. 

Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: Arkády | Pinball
Výrobce: Farsight Studios | Webové stránky hry
  • Věrné zpracování pinballu
  • Skvělá grafika a zvuky
  • Výborná hratelnost
  • Vyšší pořizovací cena u dalších stolů
  • Leaderboards momentálně jen přes Facebook
Diskuze (7) Další článek: Nejlepších 5 online her z Jogo.cz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,