Playstation Network byla napadena

Společnost Sony ohlásila na stránkách svojí síťové služby Playstation Network, že nejspíš došlo k nějakým neautorizovaným přístupům ke službě prostřednictvím PC. Osobní data údajně malé skupiny uživatelů mohou být odhalena nebo mohlo být na jejich účet něco nakoupeno z Playstation Store.

Na stránkách s uživatelskými upozorněními pro službu Playstation Network společnosti Sony se objevilo prohlášení o jisté možnosti, že byla část služby napadena útočníky. Ti prý mohli získat osobní informace z několika uživatelských účtů, změnit jim hesla a využít je pro nákup zboží prostřednictvím Playstation Store. Naštěstí ale nemohli možní útočníci zneužít informace o kreditních kartách jinde, protože uživatelům se nezobrazují jejich celá čísla.

Sony celou záležitost prošetřuje a již kontaktovala uživatele, u nichž je podezření, že by jejich hesla mohla být změněna. Pokud si nejste jistí, zda nebyl napaden i váš účet, doporučuje Sony se jednoduše přihlásit. Pokud se vám tak povede s vaším běžným heslem, je prý zcela mizivá šance na jakýkoliv problém. V případě jakýchkoliv problémů nemáte váhat kontaktovat zákaznickou podporu. Sony pracuje na ujasnění podezření a odstranění případných následků.

Zdroj: Playstation Network

Diskuze (5) Další článek: Download: Solar Empire a další

Témata článku: , , , , , , , , ,