PlayStation VR2 odhaluje další detaily. S headsetem si zahrajete i hry bez podpory virtuální reality

Vydání nového VR headsetu pro PlayStation 5 by mělo Sony stihnout ještě letos. Dnes se podělili o další novinky, které nová generace nabídne.

I když o novém VR headsetu pro PlayStation víme už docela dlouho, stále je spousta věcí, které si Sony nechává pro sebe. Po dnešním oznámení na blogu PlayStationu jsme ale zase o něco chytřejší. Jako první na řadu přišla průhledná vize. Díky předním kamerám se okolo sebe budete moci rozhlédnout i s headsetem na hlavě, což se hodí, pokud nemůžete nahmatat jeden z ovladačů. Tuto funkci bude možné zapnout skrz menu konzole nebo přímo na headsetu. Sony dodává, že v tomto režimu nebude možné zachycovat obraz. 

image.png
I s PSVR2 na hlavě se budete moci rozhlédnout kolem sebe

Pokud ale budete chtít své hraní vysílat do světa, tak budete mít možnost díky PS5 HD kameře. O ní nám bohužel zatím více detailů nesdělili. Více prostoru se ale dostalo nastavení herní zóny. Prostor, ve kterém chcete hrát, si jednoduše vymezíte díky kamerám na headsetu a ovladačům. Při hraní dostanete varování, pokud se přiblížíte k hranici prostoru. Jednoduše si ho i po prvotním nastavení můžete upravit. Nastavení pak zůstane uložené, dokud se nepřesunete do jiné herní zóny.

PlayStation VR2 nabídne dva módy. VR mód využijí hry, které byly přímo dělané pro hraní ve virtuální realitě. Poběží v rozlišení 4000x2040 (2000x2040 pro každé oko) s HDR při 90 nebo 120 FPS. Vedle toho je tady ale také Cinematic mód, ve kterém usednete před virtuální plátno. Tímto způsobem si s headsetem budete moci zahrát i hry, které virtuální realitu nepodporují. Stejně tak budete moci koukat i na videa. Obsah se bude přehrávat v rozlišení 1920x1080 s HDR s variantami 24, 60 nebo 120 FPS. 

Datum vydání headsetu si bohužel Sony stále nechává pro sebe, ale na konci oznámení slibuje, že bychom se nejen této informace měli dočkat už velmi brzo. Stejně tak máme očekávat i oznámení dalších her. 

Zdroj: PS.Blog

Diskuze (7) Další článek: Hogwarts Legacy si za příplatek zahrajete o pár dní dříve. Dražší edice kromě toho obsahují i digitální bonusy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,