Podívejte na porovnání Uncharted 4 na PS4 a PS4 Pro, rozdíl je nemalý!

Uncharted 4: A Thief's End vynikal mimo jiné v grafice, díky které je jednou z nejlépe vypadajících her momentálně dostupných na PS4. Ale může vypadat ještě lépe. Nové video ukazuje, jakou grafiku nabídne po aktualizaci pro PS4 Pro.

Aby byla změna dostatečně viditelná, ve videu najdete porovnání se stávající grafikou. Na první pohled lze znatelně zaznamenat vylepšení v texturách, méně rozmazání a spousta dalších vylepšení.

PS4 pro (001).jpgPS4 pro (031).jpgPS4 pro (041).jpg 
Uncharted 4: A Thief's End na PS4 Pro a PS4. Nová konzole nabídne daleko více detailů

Kromě vyššího rozlišení vstupuje do hry i technologie HDR, které umí lépe pracovat se světlem a dokáže lépe využit dynamický rozsah scény. Potřeba je k tomu ale televize s podporou HDR, v ukázkách z YouTube na běžném monitoru působí obraz pouze jako s projasněnými stíny. Efekt neuvidíte.

Uncharted 4 uzavírá příběh slavného dobrodruha Nathana Drakea, který se rozhodne vydat se svým bratrem Samem a dlouholetým parťákem Sullym na zcela poslední výpravu, jež má jeho bratra zachránit. Hra vyšla 10. května exkluzivně na PS4.

Pro prezentaci HDR efektu můžete kouknout na srovnávací ukázku Infamous First Light, kde je hra pouštěna na obou konzolích ve stejném rozlišení, rozdíl je pouze v aktivním HDR u PS4 Pro.

PS4 pro (071).jpg 
PS4 pro (051).jpgPS4 pro (061).jpg 
Technologie HDR dokáže na kompatibilních televizorech obdivuhodné věci. Musíte to ale vidět na vlastní oči, které mají daleko větší dynamický rozsah než váš monitor. Na něm lze HDR prezentovat jen vytažením stínů a ztlumením světel. Výsledek vypadá méně atraktivně než bez této technologie, účelem je pouze ukázat detaily, které se v tmavých a světlých místech skrývají.

Je to ale jen ilustrativní ukázka toho, jaké se v extrémně světlých nebo naopak tmavých místech skrývají detaily. Při běžném hraní se ztratí úplně, v ukázce HDR technologie na běžném monitoru to vypadá jen jako scéna se sníženým kontrastem, ale na HDR televizi to bude zážitek. Bohužel, televizory s plnou podporou HDR stojí cca od 70 tisíc korun výše. Levnější modely sice HDR rovněž přehrají, ale výsledek nebude nijak dechberoucí. 

Technologie HDR nicméně není tak výkonově náročná a nepotřebuje speciální hardware na straně zdroje obrazu, tudíž nic nebrání tomu, aby podporu získaly i stávající konzole Playstation 4. Dočkají se prostřednictvím aktualizace. 

Diskuze (21) Další článek: Steam mění pravidla pro hodnocení her, přidělování hvězdiček bude přísnější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,