Podívejte se na mapu Mafie: Definitive Edition. Mění se názvy některých čtvrtí

S dalším týdnem přichází nové informace z oficiálního webu Mafie o remaku prvního dílu.

V minulém příspěvku na oficiálních stránkách Mafie se vývojáři z Hangaru 13 zaměřili na změny v hratelnosti. Tentokrát byla řeč o samotném městě Lost Heaven. Při sledování již zveřejněných záběrů vám jistě neuniklo, že se podstatně změnilo. Ty nejvýraznější rozdíly prý spočívají v designérských rozhodnutích a technologickém pokroku.

map_lost_heaven.jpg

Opět se připomíná, že je Lost Heaven inspirováno Chicagem. V původní verzi sice byly vidět i prvky ostatních amerických měst, ale pro remake se vývojáři rozhodli trochu jinak. Rozvržení čtvrtí, městských bloků a hlavních silnic je převážně stejné, ale změnou si prošly některé názvy. Důvod, proč tomu tak je, ale vývojáři neuvádí. Z Hobokenu se tedy stal Holbrook, Oak Hill je nově Beech Hill a místo New Arku na mapě najdete North Park. Lokace ikonických míst jako je Lucasova dílna nebo hotel Corleone zůstávají stejné, ale jistě vám neunikne, že Salieriho bar se o pár ulic posunul.

Nechybí ani lokace mimo město. Ke Clarkovu motelu, na okruh nebo do okolní přírody se tentokrát budete moci vydat bez jediné načítací obrazovky a žádná neviditelná stěna vám nebude bránit se tam podívat i během jakékoliv mise.

1f495050b1_41700921_o2.jpgEeG1Xv7XYAUuqaI.png

Z nových obrázků vypadá remake po grafické stránce opět nádherně. Centrum města prý bude mít více výškových budov a v například v čínské čtvrti uvidíme specifičtější architekturu. Změny v topografii terénu některých části pak vývojáři obhajují tím, aby bylo cestování zajímavější a poskytlo hráči více vyhlídek na obzor města. Kromě toho dojde i na nové postranní uličky a zkratky, které mají nabídnou více možností při útěku policii. 

Každá čtvrť by měla působit odlišným dojmem v závislosti na denní době. Stejně tak se od sebe liší vzhledem a atmosférou. Pro nás je ale hlavně důležité, aby z města bylo cítit, že je to to Lost Heaven, na které tak rádi vzpomínáme. Jestli změny provedené Hangarem 13 budou k lepšímu nebo k horšímu uvidíme 25. září letošního roku.

Diskuze (5) Další článek: PS5 vám dovolí nahrát specifickou část hry ještě před spuštěním

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,