Pokemon Go v číslech; na kontě má už přes 14 milionů dolarů

Mobilní megahit překonává jednu hranici za druhou. A to je dostupný zatím jen ve vybraných částech planety.

Těmi šťastlivci jsou obyvatelé USA a zemí Oceánie. I tak se už podařilo překonat tržby všech dříve vydaných mobilních titulů pod touto značkou. Pokemon Shuffle Mobile dnes působí s částkou 14,03 mil. $ tak trochu směšně vzhledem k tomu, že už je v oběhu skoro rok. Pokemon Go jeho úspěch překonal sice jen o kousíček (14,04 mil. $), ale do budoucna se očekává, že toto číslo ještě podstatně poroste. Datum vydání pro zbytek světa zatím známo není. Je ale vysoce nepravděpodobné, že by Nintendo svůj klenot nechalo na delší dobu uzamknuté jen pro omezené publikum.

pokemon-go-nick_statt-screenshots-1.0.jpg

Když se více pohrabeme v množství dostupných statistik, zjistíme, že více než 5 procent majitelů zařízení s operačním systémem Android v USA si Pokemon Go už stáhlo. Z toho asi 60 % z nich tuto hru spouští denně, což ji řadí před dlouho nepřekonaný Twitter.

No, uvidíme, co se stane s výše uvedenými čísly, až bude k Pokemon Go puštěn i zbytek světa. Navíc není úplně jisté, zda se jedna o další příklad fenoménu mobilního titulu, jehož život je sice velice výživný, co se finanční stránky týče, ale poněkud jepičí. Vše ukáže čas.

Diskuze (1) Další článek: Overwatch představuje novou postavu, odstřelovačku Anu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,