Pokémon Go zabíjí. Nehrajte ho, když zrovna řídíte

Nadšení kolem Pokémon Go se sice už trochu mírní, ale stále má hra davy příznivců. Řada z nich se přitom do hraní pouští i při řízení auta a takové případy nebyly ojedinělé. Tvůrci hry proto přímo do aplikace přidali varování, aby hráči při řízení nehráli. Ale ani to nepomohlo a v Japonsku teď zaznamenali první úmrtí způsobené tím, že řidič hrál Pokémon Go. Bohužel to odnesl chodec, který Pokémony nehrál.

Nedávno přidané varování ve hře není jen nějaký řádek navíc v nekonečném textu podmínek používání aplikace, ale velmi zřetelná a aktivní hláška, která se automaticky aktivuje při detekci vyšší rychlosti skrze GPS. Hra se pozastaví, zobrazí varování, nicméně umožní pokračovat při odsouhlasení, že se jen vezete jako pasažér. 

827101537 
Nové varování ve hře

Na aktuální tragický případ nehody v Japonsku upozornil web Kotaku. Devětatřicetiletý řidič přiznal, že během řízení hrál Pokémon Go a nevšiml si páru starších lidí přecházejících vozovku. Muž ne následky zranění zemřel, žena je s těžkými poraněními v nemocnici. 

Není to přitom zdaleka první případ. Nehody způsobené hraním hry při řízení jsou naopak docela četné. Policie proto leckdy umisťuje na informační cedule varovné nápisy, aby řidiči Pokémony během řízení nelovili:

139826926 364178815 563838562
Ukázky výstražných tabulí v USA či na Novém Zélandu. Lovení Pokémonů během řízení je oblíbená neřest zjevně všude (Zdroje: CBS BostonSan Diego TribuneVisordown)

 

Diskuze (7) Další článek: Tekken 7 vypadá ve 4K na GeForce GTX 1080 nádherně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,