Poplatky za Trackmanii Nations podle Ubisoftu nejsou předplatné

Ubisoft Nadeo se k myšlence předplatného staví poměrně zajímavě. Platba jednou ročně bez obnovení prý předplatné není.

Nová předělávka Trackmania Nations se již blíží a Ubisoft postupně začal odtajňovat rozmanité informace o hře. Tou nejpalčivější pro hráče bylo, že budou dva typy předplatného, které ale dle vysvětlení Ubisoftu vlastně není předplatné. Základní hru přitom budete moci hrát zdarma. Za dodatečné funkce, jako přístup k plnému editoru tratí či účast v závodních ligách však už zaplatíte deset nebo třicet dolarů za rok. Hráči na to v mnoha případech nereagovali pozitivně a klonili se spíše k variantě se zakoupením hry za jednorázový poplatek než k nutnosti mít předplatné.

"Vlastně to není předplatné. Jenom si zaplatíte přístup ke hře na omezenou dobu. Zaplatíte za jedno období a tím to končí. Když toto období uplyne, je hotovo. Potom si přístup koupíte znovu, pokud chcete hrát," naráží Ubisoft na absenci automatického obnovování, jak tomu u předplatných bývá.

Naše dojmy z návratu těchto bláznivých autíček byly veskrze pozitivní a za předplatné v této se určitě nezlobíme. Jen je škoda, že Ubisoft se rozhodl k reakci hráčů přistoupit podobně jako EA k obhajobě svých lootboxů, které dle společnosti byly "mechanikami s překvapením". Zbytečným slovíčkařením se totiž Ubisoft pouze odcizuje hráčům a vytváří negativní dojem i kolem jinak velmi nadějného titulu, kterým Trackmania nepochybně je.

Diskuze (1) Další článek: A Total War Saga: Troy během prvního dne po vydání stáhnete zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,