Posel Smrti – nová česká hororová adventura

Poslední dobou se mi zdá, že s českými hrami se doslova roztrhl pytel. Považme, kolik her typu adventure je dnes vývoji – Glimmer, Ron Loo, Pohádka o Mrazíkovi, Ivanovi a Nastěnce, Sedmý rytíř. Dalším a velice nadějným projektem je Posel Smrti, nová česká hororová adventura od týmu Unknown Identity, které můžete znát jako výrobce hry Posel Bohů.
Mám v oblibě adventury, a tak příchod každé nové vítám se značným nadšením. Nejinak toho bylo u Posla Smrti – nové české adventury od týmu Unknown Identity. Pokud se vám zdá, že jste jejich jméno někde slyšeli, vězte, že to byli právě oni, kdo se nám před necelými dvěma lety představili vážnou adventurou Posel Bohů. Hra neoplývala sice nijak převratným technickým zpracováním, ale byla velice dobře hratelná, a tento aspekt se určitě cení.

Dnes se tu však setkáváme s hrou, která by mohla být herním hitem a za jejími zády by mohly zůstat všechny doposud vydané české hry typu adventure. Ať už je to Gooka nebo Dreamland z těch vážných či Polda a Horké léto z těch humorných. Posel Smrti nebude nijak souviset ani navazovat na Posla Bohů, bude to čistě nová hra jen s totožným prvním slůvkem v názvu.

Posel SmrtiPosel Smrti

Na příběh hry má být kladen velký důraz, avšak o příběhu samotném toho zatím moc známo není, jen to, že půjde o vážnou hororovou hru, která se bude odehrávat ve starobylém anglickém hradě a panství jemu náležícím. Zde budeme řešit mnoho logických hádanek a puzzlů.

Posel Smrti mi připomíná (a nejenom mně) jinou skvělou hru – Broken Sword. A právě tato hra je mnohými považována za jednu z nejlepších ve své oblasti. A to už by o hře něco mohlo vypovídat.

Nesmím se také zapomenout zmínit o technickém zpracování. To je na vysoké úrovni, však posuďte sami – hra poběží v rozlišení 800x600, v 32 bitové truecolor grafice. Všech 80 scén hry bude renderovaných a ve hře bude obsaženo velké množství animací. Samozřejmostí je rovněž profesionální dabing známými herci.

Celý projekt na mě působí velice líbivým a profesionálním dojmem. Pokud se vše bude vyvíjet jako doposud, dovoluji si tvrdit, že na tuto hru určitě dlouho nezapomeneme. Datum vydání je naplánováno na konec léta roku 2001. To je v herním světě sice poměrně dlouhá doba, ale věřím, že vše dobře dopadne a my si ji na sklonku léta a podzimu budeme moci dopřát v celé své kráse.

Diskuze (4) Další článek: Velký výkon a vysoká užitná hodnota!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,