Prázdninové Doupě = 124 stran + E3 + Tennis Masters 2003 CZ

Většinou stačí jedna věc, která udělá z obyčejného čísla číslo speciální. Prázdninové Doupě jich však má několik. Nabízí obří reportáž z E3, recenze hitů GTA: San Andreas, Boiling Point, Juiced či Guild Wars, unikátní srovnání konzolí nové generace a mnoho dalšího – to vše na 124 stranách! A to chybí ještě zmínit plná hra a mnoho dalšího.
Kapitoly článku

Prázdninové Doupě dalo celé redakci pořádně zabrat, ale výsledek stojí za to. Výsledek, který od dnešního dne trůní na stáních, je totiž 124 stran tlustý, což znamená historicky největší číslo Doupěte. Vzhledem k tomuto rozšíření a z něho vyplývajícím vyšším nákladům byla také upravena cena, která je speciálně u prázdninového čísla 39/99 Kč. Přesto nám rozsah málem nestačil. Počítejte sami – 35 recenzí, více než 20stránkový speciál o E3, velký tématický článek o konzolích nové generace, NAOSTRO o Enemy in Sight, další z unikátních rubrik Doupěte - seriál Začínáme hrát - která vás zábavnou formou seznámí s hrami, pravidelné články a mnoho dalšího.

A to nesmíme zapomenout na DVD, resp. CD přílohu. Doupě vychází na četné žádosti vstříc také čtenářům, kteří nevlastní DVD mechaniku - časopis je k dostání i ve verzi s 3 CD. V obou případech (DVD/3CD) se můžete těšit na plnou hru, jíž je povedený tenisový simulátor Tennis Masters Series 2003 v české verzi, nejzajímavější screenshoty a videa z E3 (těch je na DVD neuvěřitelný počet - 100) a mnoho dalšího. Ale nejdříve pěkně popořadě - co najdete v samotném časopise?


Speciální letní akce. Neváhejte a předplaťte si Doupě pouze za 499 Kč. Získáte tak 4 čísla časopisu ZDARMA!

   


LEKCE 1

Začínáme hrát, díl 1. - akce

Dělají vám problémy zkratky počítačových "pařanů"? Nehráli jste "toho famózního Dooma"? Nebo si chcete jen zavzpomínat na historii akčních her a uvědomit si, že některá klišé zavedených žánrů jsou opravdu trochu divná? Máte možnost - naše učebnice herní zábavy vás přivítá prvním dílem.

  


Electronic Entertainment Expo neboli E3

Reportáž z Kalifornie

Více než dvacítka stran věnovaných největší světové herní události západní polokoule nemůže začít nijak jinak než pohledem do zákulisí cesty početné doupácké výpravy do Kalifornie. Co všechno jsme v LA provedli, zažili a nestihli, to vám napoví úvodní reportáž.

  

Alan Wake - hvězda E3

Dlouho jsme přemýšleli o hře, která nás na E3 nejvíce zaujala. Každé takové hodnocení je pochopitelně značně subjektivní, přesto jsme se o něj pokusili. Vítězem se stal nenápadný, postarší spisovatel hororů Alan Wake, hra od tvůrců Maxe Payna. Čím vším se bude od svého předchůdce lišit, se dozvíte v našem exkluzivním rozhovoru.

  


TOP 11 E3 her

Alanem náš žebříček pochopitelně nekončí. Obří haly losangelského Convention Center ve svých útrobách skrývaly hráčské pochutiny nejvyšších kvalit. Mezi ty nejluxusnější, alespoň podle našich dojmů, patřily The Movies, TES: Oblivion, Age of Empires 3 nebo The Witcher. Všechny jsme viděli na vlastní oči a mnohé z nich vyzkoušeli. Jak se nám líbily?

  

Vše o Operaci Flashpoint 2

Jako jediný český magazín jsme zavítali také do stánku Bohemia Interactive Studio, abychom se dozvěděli více o připravovaném druhém dílu Operace Flashpoint 2. Kde se bude OFP2 odehrávat, co bude její hlavní předností a zdali se bude vůbec takto jmenovat, se dozvíte ve speciálním článku.

  

Opravdu máme S.T.R.A.CH.

Preview: F.E.A.R.

Další žhavou peckou v LA byla akce FEAR, která obsadila i prestižní pozici v rubrice preview. Akční thriller kombinující adrenalinové přestřelky s hororovými momenty v podobě tajemných zjevení malé holčičky. Nebo se jedná jen o halucinace? Kdo zlikvidoval speciální komando? Je třeba mít opravdu strach? Dozvíte se v preview čísla.

  

NAOSTRO ve válce

Z tajemného amerického mrakodrapu, v němž se odehrává celý FEAR, se můžete o pár stránek dál přenést do "obyčejné" války. Tedy obyčejné… hlavní designér mluví o Enemy in Sight jako o válečné hře nové generace a v rozhovoru složeném z vašich otázek prozradí, co to znamená.

  


Kalifornie, San Andreas
 
Recenze: GTA: San Andreas

Ani rubrika recenzí se příliš místu konání E3 nevzdálila. San Andreas je stát, v němž okusíte svobodu jako v žádné jiné hře. Pokračování slavné série tentokrát zavítalo na západní pobřeží a Kalifornií inspirované oblasti vám nabídnou detailní sondu do života gangstera.

  

Recenze: Juiced

Rychlá kola, lesk pouličního osvětlení, neony nad výlohami obchodů. Že to tu už několikrát bylo? Že se to jmenovalo Need for Speed: Underground? Nic netrvá věčně. Přichází Juiced a jeho ambice nejsou malé.

  


Recenze: Boiling Point

Stalker byl sice odložen, v redakci ale nesmutníme - máme totiž Boiling Point, geniální směsici RPG, akce a 625 čtverečních kilometrů rozlehlé jihoamerické džungle. Smrtící kombinaci poněkud znechucuje velké množství bugů. Na druhou stranu za 299 Kč se v české verzi jedná rozhodně o překvapení léta.

  


Konzole: Recenze God of War

Hrdinové už dávno nejsou jen typičtí klaďasové, kteří by si pro dobro světa nechali vyrvat srdce z těla. Kratos je pravým opakem. Temným, ničícím strojem, který se neštítí ničeho. Mravní profil jsme ale nezkoumali, za hratelnost dostal God of War 9,6 bodů.

  


9GB DVD (3 CD): Tennis Masters Series 2003 CZ a 100 videí

Kromě stovky videí, spousty screenshotů a dalších herních materiálů z E3 najdete na obou verzích přílohy (DVD i 3 CD) plnou hru Tennis Masters Series 2003 CZ. Snad vám přijde v letních parnech vhod. (Obal DVD najdete zde.)


Výherci soutěže
Empire Earth 2 z čísla 5/05


Radek Gedeon
Jan Kretek
Zdeněk Dostál
Luboš Dufek
Klára Kubíčková
Martin Černý
Pavel Bláha
Jan Peschl
Karel Hain
Libor Křtina

Zářijové číslo plné změn a novinek vychází už 30. srpna.

Témata článku: , , , , , , ,