Příručka zaručených tipů, jak být rozeným lovcem v Pokémon GO

Polapila vás nová mánie Pokémonů v rozšířené realitě? Máme pro vás tipy, jak zatočit s konkurencí!

Ať se vám to líbí nebo ne, Pokémon GO berou svět útokem a není tu místo, kde by se před nimi někdo schoval. Mnozí tento fenomén přirovnávají k další generaci Tamagotchi, jiní zase k opravdu revolučnímu přístupu k rozšířené realitě, který ji posouvá konečně mezi opravdu využitelné technologie. 

Rozhodně ale nejde jen o to běhat jako splašený po ulicích a chytat příšerky. Pokémon GO má překvapivou hloubku a RPG prvky, které je potřeba se naučit a pochopit, pokud chcete být opravdu legendárním lovcem. Máme pro vás zaručené tipy, jak uspět. 

Interaktivní mapa českých Pokémonů

Než se do tipů pustíme, připomeneme, že si hru můžete už nyní stáhnout na Google Play a AppStore. A nyní do akce!

pokemon-go-warning-screen-600x344.jpg

Nejlepší tipy na chytání

Ujasněme si něco hned na začátku. Pokémon GO dokáže pohltit, proto dbejte zvýšené opatrnosti při pohybu, neběhejte přes dálnice a nechoďte ve dvě ráno po temných uličkách. Buď vás okradou, nebo přejedou.

Když už máme ta nejdůležitější upozornění za sebou, můžeme se vrhnout na hru samotnou. Na úplném začátku se musíte přihlásit do svého účtu a vybrat si svého trenéra, kterého jednoduše upravíte k obrazu svému z několika grafických možností. Professor Willow vás pak uvede do herního světa a ukáže základní prvky hry. Jak chytat Pokémony, jak je vyhledávat a sledovat.

Každý Pokémon má kolem sebe barevné kolečko, které signalizuje, jak těžké je daného monstra chytit. Každý má také své vlastní HP životy a CP, což jsou body do souboje a výdrž. Pokud chcete Pokémona polapit, musíte držet napřáhnutý Pokéball tak dlouho, dokud se nebudete moci trefit do co nejmenšího kolečka kolem příšerky, a poté jej vymrštit. Chce to rozhodně trénink a cvik, takže se vyplatí vše natrénovat na těch jednodušších potvůrkách. 

screen322x572 (1).jpegscreen322x572 (2).jpegscreen322x572 (3).jpeg

Při lovení tužších Pokémonů dobře poslouží bobule, které je přilákají a dělají lovení podstatně jednodušší. Všechny Pokémony v okolí můžete zviditelnit jednoduchým stiskem pravého dolního rohu obrazovky. Seznam se navíc mění podle toho, jaký Pokémon je k vám blíže, takže mějte oči na stopkách, pokud hledáte nějakého konkrétního.

Hledání stop

Pokud vyberete konkrétního Pokémona a začnete lov, sledujte stopy kolem. Stopy v zásadě slouží jako měřítko, jak daleko daný Pokémon od vás je. Čím více stop, tím větší vzdálenost. Navíc musíte být rychlí, jelikož zdaleka ne všichni příšerky přešlapují na jednom místě věčně a ti vzácnější rádi utíkají. Buďte tedy hbití a pozorní. 

Poté, co jednoho polapíte, můžete si prohlédnout jeho statistiky, silné i slabé stránky a zařadit si jej do oblíbeného seznamu. Prozatím není možné Pokémony vyměňovat, podle všeho ale jde o funkci, která bude přidaná časem.

2-pokemon-go-catching-pokemon-600x343.jpg

Správný lovec také musí počítat s druhem Pokémona a jejich aktivní denní dobou. Vodní příšerky budou většinou poblíž vody, další se zase objeví pouze v noci. 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,