Příští E3 bude jen pro vyvolené

Podle důvěryhodných informací plánuje americká společnost Entertainment Software Association (ESA), stojící za obří výstavou Electronic Entertainment Expo (E3), udělat příští ročník této akce ve výrazně menším měřítku.

Gigantická E3, jak ji již několik let známe z Convention Center v Los Angeles, by se měla změnit na akci zaměřenou hlavně na distributory. Namísto přerostlých reklamních akcí by od příštího roku společnosti připravovaly pouze místa pro setkání se s novináři a distributory. Celá akce by měla být uzavřená veřejností, což je cesta, u níž ESA věří, že sníží enormní náklady zejména u menších společností. Ty dříve musely vydávat pro ně přehnané objemy peněz na svoje prezentace, aby si jich vůbec někdo všiml, stejně tak je zbytečně zaměstnávaly dodělávky hratelných demoverzí a podobné přidružené akce.

Oficiální oznámení by měla ESA vydat v průběhu dneška, budeme situaci bedlivě sledovat a informovat vás o dalším vývoji. Každopádně je jasné, že se tento nápad setká s velkou kritikou, nejen od větších herních společností, které braly výstavu jako dobrou formu reklamy, ale také třeba od místních. Vždyť podle odhadů přinesla letošní E3 kolem padesáti milionů dolarů hotelům a přidruženým turistickým službám.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (4) Další článek: Recenze: Final Fantasy IV Advance – Doplňte si mezery ve FF vzdělání

Témata článku: ,