PS Vita má větší šanci na úspěch než 3DS

EA shledává přístroj od Sony přitažlivějším jak z hlediska hardwaru, tak z hlediska chystaných titulů.

Svět videoher je mimojiné také o nelístoném souboji výrobců konzolí, kteří se neustále předhánějí ve svém prvenství. Jak vypadá situace mezi X360, PS3 a Wii, už víme, ovšem jak dopadne klání 3DS vs PS Vita, je zatím velkou neznámou. EA si každopádně myslí, že má handheld od Sony větší šanci.

"Myslím si, že v současnosti existuje v herním odvětví silný protivník, a tím jsou smartphony," řekl v rozhovoru pro CVG šéf EA Labels, Frank Gibeau. "Myslím, že má Sony větší šanci, protože dokázalo přijít s inovativním ovládacím schématem, technologií a obrazovkou."

"Jejich handheld oplývá nemalými sociálními možnostmi, takže můžete bez problému komunikovat se svými přáteli a být ve spojení se světem. Nemůžete sice přístroj přiložit k uchu a volat, ale obecně v něm nalaznete většinu funkcí, které můžete najít ve smartphonech."

"Nemyslím, že jdou stejnou cestou jako Nintendo s 3DS... 3DS bylo opravdu zajímavým kouskem technologie, ale myslím, že jej lidé moc nepochopili. Také softwarový line-up byl trochu jiný."

"Podle mého názoru má Vita větší šanci na úspěch, protože při svém launchi nabídne lepší tituly. PSP si v Evropě vedlo více než dobře, vypadá to, že si tam získalo více příznivců než v Severní Americe. Takže si myslím, že maji velkou šanci. Několik her na Vitu vydáme a uvidíme, jak se věci vyvinou."

Zdroj: CVG
Diskuze (1) Další článek: Valve doufá ve Steam na XBLA

Témata článku: , , , , , ,