PS4 jde v Británii na dračku, překonal rekordní prodeje PSP

Není tajemstvím, že se konzoli PS4 ve světě zaslouženě daří. Británie nyní hlásí své vlastní výsledky, které jsou dokonce ještě zajímavější.

Během úvodního víkendu od startu prodejů se totiž v Británii prodalo přes 250 tisíc konzolí, díky čemuž novinka od Sony překonala dlouhotrvající osmiletý rekord, stanovený handheldem PSP. Ten ve své době během tří dnů prodal 185 tisíc kusů.

Můžeme-li věřit webu MCV, konzole za úvodní víkend dosáhla prodejní hranice 90 milionů liber. Pro srovnání, úvodní britské prodeje konzole Xbox One dosáhly hranice 150 tisíc kusů během prvních 48 hodin.

Stejně jako v případě USA je pro nás i Spojené království velmi důležitým trhem, jelikož sedí na špičce nových technologií,“ nechal se slyšet jeden ze zaměstnanců Sony. „Zásoba konzolí je tu dostačující a my jdeme do akce s vědomím, že se nám pořadí pokořit další rekordy.

Nám nezbývá, než si ještě nějaký ten den počkat. V ČR se konzole začne prodávat už 13. prosince letošního roku. My pro vás samozřejmě připravujeme rozsáhlou recenzi a dojmy.

Diskuze (20) Další článek: Co aktuálně „frčí“ v herním světě?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,