PS5 bude až stokrát rychlejší než PS4 díky unikátnímu SSD disku Sony

Už žádné nahrávací obrazovky?

SSD disky jsou už nedílnou součástí všech moderních počítačů a zaručují rychlý běh a práci se soubory všeho druhu. Nové konzole jej po dlouhé době dostanou také, ale bude to mnohem razantnější a viditelnější skok, než se může zdát z PC branže. Konzolové disky totiž jsou specificky navržené pro potřeby konkrétního hardwaru. 

Během nedávného korporátního meetingu se Sony soustředilo právě na novinky v oblasti úložiště a vypadá to, že SSD disk konzole Playstation 5 bude až stokrát rychlejší než v případě PS4. To znamená nejen lepší využití pro vývojáře, ale hlavně minimum nahrávacích obrazovek a dalšího zdržování od hraní.

"Pro docílení ještě lepšího zážitku ve hrách chceme vylepšit nejen rozlišení, ale především rychlost her," píše se v dokumentu. "Například díky specificky navrženému vysokorychlostnímu SSD disku plánujeme dosáhnout až stonásobku rychlosti práce s daty a soubory, než v případě PS4. Nahrávací časy budou mnohem kratší a hráči budou moci cestovat obřími světy takřka okamžitě."

sony_ps5_ssd_graphic.jpg

V uplynulém týdnu pěl chválu na hardware konzole PS5 i šéf Epicu Tim Sweeney, který popsal úložiště konzole jako "naprosto prvotřídní" a dodal, že je SSD dokonce lepší, než co můžeme v současnosti nalézt ve špičkových herních počítačích. 

Diskuze (42) Další článek: Xbox Game Pass má čtyřikrát více předplatitelů než PlayStation Now

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,