PC | RPG

Raidy ve Star Wars: The Old Republic nepřesvědčily

Bioware se svým očekávaným MMORPG zatím nepředvedlo žádné zázraky.

EA na své konferenci rovněž představilo očekávané MMO The Old Republic, které začínalo velice pozitivně a v duchu „The Old Republic všechno změní.“ Možná proto byl Ray Muzyka tak odvázaný z počtu předobjednávek, slíbil bezproblémový launch a ku příležitosti konání Gamescomu právě tady, v Kolíně nad Rýnem, nechal promítnout jednu z cutscén v němčině a protlačit tak do popředí zájmu fakt, že ToR bude k dispozici v několika plně lokalizovaných verzích.

Navzdory očekávání pak sice neoznámil datum vydání, ale alespoň ukázal Star Warsáckou obdobu raidů – tzv. operations. V podání BioWare má jít o instance pro 8-16 hráčů, které budou tvořit páteř hratelnosti zvláště po dosažení maximálního padesátého levelu.

VIDEO: 4710 'SW The Old Republic - Join the Fight'

Předváděná operace Vault of the Ancients začíná příběhově – skupina Sithů je na palubě lodi, kterou sestřelil automatický obranný systém dané lokace a musí se na povrch dostat poněkud netradičně za pomoci únikových modulů. Hned po přistání se rozběhl boj, kde se hezky předvedly jednotlivé classy a klasické rozdělení na tanka (sith juggernout), healera (ancient operator) a dps (skákající bounty hunter a hromada dalších sithů). 

Při ukázce se sice prezentující snažil povídat hlavně o různých specializacích hráčů a o tom, jak bude vaše rozhodování ovlivňovat charakter postavy i vlastní příběh, avšak nešlo si nevšimnout, že operace nepřinášejí oproti raidům ve WoW nic nového – nejdříve se chvíli rube aggro, potom tam vlítne boss, který dá všem hroznou ťafku a… konec prezentace. Revoluci a „změnu všeho“ si představujeme jinak. Jedinou možností, jak zjistit o hře více, mají tak být víkendové beta akce, kdy vyzkoušíte nejen počáteční planety, ale také si zahrajete za postavy na nejvyšších úrovních.

Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: BioWare | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 22. prosince 2011
Diskuze (6) Další článek: Všechny Vita tituly také digitálně

Témata článku: , , , , , , , ,